Actualitzat 18/04/2008 13:43

France Télécom reconeix el seu interès en TeliaSonera però no ha adoptat cap decisió ferma

PARÍS, 18 d'abril (EUROPA PRESS)

El grup francès de telecomunicacions France Télécom ha reconegut avui el seu interès per l'operador nòrdic TeliaSonera i ha anunciat l'existència de converses amb el grup, tot i que de moment, no hi ha negociacions en profunditat ni s'ha pres cap decisió en ferm, ha informat avui la companyia en un comunicat.

"S'han pres passos exploradors. Tot i això, no han començat negociacions en aquesta etapa i en conseqüència, no s'ha pres cap decisió sobre aquesta qüestió", ha assegurat l'operadora gala.

France Télécom respon així als moviments en borsa conseqüència dels "persistents rumors" existents respecte a l'existència de negociacions amb TeliaSonera. "El grup vol clarificar és aquests rumors no reflecteixen la situació actual", ha assegurat.

Tot i això, la companyia ha reconegut obertament les oportunitats estratègiques que significaria l'adquisició del grup, perquè les dues companyies "són 'de facto' grups complementaris amb una visió estratègica comú del sector i totes dues han complert amb una significativa transformació dels seus models de negoci".

"Una transacció només podria passar d'acord amb els compromisos de France Télécom sobre el seu deute respecte al marge brut operatiu a mitjà termini i la seva política de dividends", ha precisat l'operadora.

El 16 de març passat, el diari francès 'Le Figaro' ha avançat l'interès de France Télécom per l'operador escandinau. Amb un valor empresarial de 24.000 milions d'euros i una rendibilitat operativa del 27%, molt superior a la rendibilitat de l'11% que registra Orange, l'adquisició de TeliaSonera seria l'operació més gran portada a terme a França des de la bombolla de finals dels anys noranta-un autèntic gir estratègic per a l'operador francès.

Tot i això, no només des del punt de vista financer sinó també des del polític, la compra té la seva complexitat perquè TeliaSonera va néixer el 2002 com a conseqüència de la integració de dos antics monopolis, el suec Telia i el finlandès Sonera.

Per aquesta raó, l'Estat suec té una participació en l'operador del 37,3% i l'estat finlandès ostenta el 13,7%. Per part seva, l'Estat francès manté el 18,17% del capital d'Orange, tot i que el monopoli va ser privatitzat quan l'Estat es va quedar amb menys del 50% del capital a finals del 2004.

En cas de prosperar, la fusió entre France Télécom, la capitalització borsària de la qual està valorada en 54.000 milions d'euros, i TeliaSonera, amb un valor de mercat de 24.000 milions d'euros, donaria lloc al tercer més gran operador d'Europa, per davant de Deutsche Telekom.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés