Actualitzat 12/07/2008 17:20

El Govern estatunidenc assumeix el control de la segona hipotecària privada més gran del país

NOVA YORK, 12 de juliol (EUROPA PRESS)

IndyMac Bank, la segona hipotecària estatunidenca, ha passat a ser controlada per les autoritats federals ahir i s'ha considerat pels reguladors de l'Oficina de Supervisió d'Entitats d'Estalvi i Préstec (OTS per les sigles en anglès) com "el segon fracàs bancari més important de la història", en declaracions al diari 'Los Angeles Times'.

L'operació de nacionalització d'IndyMac, que comptava amb actius per un valor de 32.000 milions de dòlars (20.000 milions d'euros), costarà a la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC) entre 4.000 i 8.000 milions de dòlars (entre 2.500 i 5.000 milions d'euros). L'OTS, regulador principal d'IndyMac, ha culpat els comentaris del senador demòcrata per Nova York, Charles Schumer, de la retirada de més de 1.300 milions de dòlars (gairebé 820 milions d'euros) en onze dies des de finals de juny, quan Schumer va expressar els seus dubtes sobre la capacitat d'IndyMac per sobreviure a les crisis d'habitatge.

Les 33 sucursals del banc romandran tancades al llarg del cap de setmana fins dilluns que ve, quan reobriran un altre cop sota el nom IndyMac Federal Bank, segons ha informat l'OTS. Tot i això, durant avui i demà els clients no podran posar-se en contacte amb el banc via telefònica o internet però podran utilitzar els caixers automàtics i seran capaços d'operar amb xecs o targetes de crèdit.

Segons assegura la pròpia companyia en un comunicat, "els dipositants assegurats i els prestataris es convertiran automàticament en clients d'IndyMac Federal Bank i continuaran amb servei al client ininterromput" a partir de dilluns.

Avui mateix la FDIC començarà a comunicar-se amb clients amb dipòsits no assegurats per a emplaçar cites amb agents de reclamacions de la FDIC que els pagarà un dividend per avançat equivalent al 50% de la quantitat no assegurada.

IndyMac es converteix d'aquesta manera en la segona institució bancària més important en ser nacionalitzada per les autoritats nord-americanes, després que el Continental Illinois Bank i els més de 40.000 milions de dòlars en actius (més de 25.000 milions d'euros), hagin passat a ser controlats pel Govern federal el 1984.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés