Publicat 09/01/2018 09:47

El Govern de Tunísia confirma la mort d'un manifestant en un enfrontament amb la Policia a Tebourba

Soldado Túnez manifestación
REUTERS

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Tunísia ha confirmat durant la nit d'aquest dilluns la mort d'una persona en els enfrontaments entre els manifestants i la Policia a la localitat de Tebourba, als afores de la capital, Tunis, en el marc de les protestes al país contra la mala situació econòmica i la desocupació.

El Ministeri de Sanitat ha assenyalat en el seu comunicat que el mort és Jemaies Yeferni, de 43 anys, sense donar-ne més detalls, tal com ha recollit l'emissora local Mosaique FM.

Hores abans, aquesta mateixa emissora havia indicat que una persona ha mort durant les protestes a Tebourba, i citava fonts de seguretat que afirmaven que la víctima era un jove d'entre 20 i 30 anys mort a causa d'una insuficiència respiratòria.

Responsables de l'Hospital Regional de Tebourba han indicat que la causa de la mort podrien ser l'asfíxia, i han confirmat que el cos no mostra signes de violència. Les mateixes fonts han desmentit que la mort fos conseqüència de l'impacte d'un vehicle de les forces de seguretat.

Mentrestant, continuen les notícies de mobilitzacions i manifestacions a les principals ciutats del país per protestar contra l'augment dels preus i l'elevada taxa d'atur.

La Policia ha llançat gasos lacrimògens per dispersar centenars de manifestants a la localitat de Thala, al centre del país. Un veí, Mohamed Hedi Omria, ha relatat a l'agència de notícies Reuters que part dels assistents a la marxa han cremat pneumàtics i llançat pedres contra els agents.

Els aldarulls també s'han estès a Kasserine, on s'han registrat incidents semblants, mentre que unes 300 persones han sortit als carrers de Sidi Bou Zid, origen de la Primavera Àrab a final del 2010, amb pancartes en les quals denunciaven l'augment dels preus.

A la capital, Tunis, les forces de seguretat van respondre a última hora d'aquest diumenge a petits conats de mobilitzacions també per la situació econòmica del país nord-africà, que va elevar l'1 de gener els preus del combustible i d'alguns béns com Internet, les trucades telefòniques o els impostos a vehicles.

Les mesures formen part d'un paquet d'austeritat pactat amb els creditors internacionals per mirar de recuperar una economia que ranqueja des de la crisi política del 2011 i que va patir un dur cop el 2015 amb dos atemptats que van colpejar el sector turístic --que representa el vuit per cent del PIB--.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés