Publicat 18/01/2017 19:14

El líder de AfD Hoecke acusa els mitjans de malinterpretar les paraules de l'Holocaust

BERLÍN, 18 gen. (Reuters/EP) -

El líder del partit antiimmigració Alternativa per a Alemanya (AfD) a l'estat alemany de Turíngia, Bjoern Hoecke, ha acusat els mitjans de comunicació de malinterpretar el seu discurs sobre el Monument a l'Holocaust de Berlín, unes declaracions que han aixecat la polèmica a tot el país.

El discurs d'Hoecke, que ha assenyalat que "només als alemanys se'ls ocorre col·locar un monument a la vergonya en el cor de la capital", ha provocat que el diputat de Die Linke (L'Esquerra) Diether Dehmn presenti una demanda contra Hoecke per incitació a l'odi. Hoecke ha afirmat, a més, que s'hauria de reescriure els llibres d'història per centrar-los més en les víctimes alemanyes.

El suport al AfD, que utilitza una retòrica antiimmigració per obtenir més vots, ha augmentat a causa de la preocupació per part de la població davant de l'alt flux d'immigrants. El partit podria obtenir diversos escons al Parlament després de les eleccions previstes per a setembre.

El president del Partit Socialdemòcrata d'Alemanya (SPD), Sigmar Gabriel, ha assenyalat que es va estremir en sentir els comentaris realitzats per Hoecke sobre la culpabilitat de la població alemanya en relació amb l'Holocaust.

"Mai hem de permetre que la demagògia de Bjeorn Hoecke quedi sense resposta", ha asseverat. Hoecke, per part seva, ha acusat els mitjans de comunicació d'haver realitzat una interpretació "maligna i deliberadament denigrant de les seves paraules".

Segons el líder del AfD a Turíngia, l'únic que va afirmar va ser que l'Holocaust havia estat una desgràcia i que Alemanya té un monument sobre aquesta qüestió. "Què hi ha de dolent a dir això?", ha expressat. "Durant el meu discurs a Dresden volia que ens preguntéssim com mirem la nostra pròpia història", ha afegit.

Durant la seva intervenció Hoecke ha manifestat que "la ridícula política d'arribar a un acord amb el passat ens està perjudicant" i que "fa falta un gir de 180 graus en relació amb la memòria històrica".

L'educació imposada a Alemanya després del 1945 ha arrencat les arrels alemanyes, segons Hoecke. "Ja no hi ha víctimes alemanyes, només criminals", ha afegit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés