Publicat 06/01/2022 18:38

L'OMS critica els països que administren la quarta dosi i demana "posar fi a la desigualtat de l'any passat"

Archivo - Arxivo - El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, en roda de premsa després de l'Assemblea Mundial de la Salut. A 1 de desembre de 2021.
OMS - Archivo

MADRID, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha criticat els pasos que estan procedint a administrar una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 i ha demanat "posar fi a la desigualtat de l'any passat".

"A la velocitat actual, 109 pasos al món no podran complir la meta de tenir el 70 per cent de la població vacunada a mitjan 2022. L'essncia de la disparitat és que alguns pasos estan procedint a una quarta vacunació, mentre que d'altres ni tan sols han pogut vacunar els treballadors sanitaris", ha denunciat Tedros, per afegir que "hem de resoldre les desigualtats de l'any passat".

"Refor rere refor, aquests pocs pasos no posaran fi a la pandmia mentre hi hagi milions de persones sense immunitzar la resta del món", ha recordat el director general de l'OMS. "Hem de trobar una altra manera de procedir a curt termini, compartint les vacunes que es produeixen, tot i que aquest no va ser el cas del 2021", ha lamentat.

Amb motiu del nou any, Tedros ha demanat als líders mundials "tornar a comenar" i a comprometre's amb la campanya de vacunar el 70 per cent de la població mundial per al juliol del 2022.

Així mateix, ha demanat garantir que els tractaments innovadors estiguin disponibles a tots els pasos. "Per deixar enrere la part més aguda de la pandmia, les eines altament efectives s'han de compartir amb tots els pasos del món", ha reiterat.

En aquest sentit, el dirigent de l'organisme sanitari de Nacions Unides ha afegit que, mentre alguns pasos han aconseguit continuar endavant amb els seus programes de vacunació, "molts no compten amb els elements indispensables que tenen els pasos més rics".

"La desigualtat vacunal mata i destrueix llocs de fina, i soscava la recuperació econmica", ha sentenciat Tedros, que ha recordat que, mentre no s'aconsegueixi l'equitat, continuaran apareixent noves variants a pasos amb baixes taxes de vacunació.

Així les coses, ha posat de manifest que micron "sembla ser menys greu que Delta, sobretot per als vacunats", per ha aclarit que "aix no significa que s'hagi de categoritzar com a lleu, perqu continua matant gent i produint hospitalitzacions".

De fet, ha prosseguit, el "sisme submarí de casos és tan aclaparant que els sistemes sanitaris estan sobrecarregats". "Els hospitals no compten amb prou personal per enfrontar aquesta crrega, cosa que no permet evitar morts evitables, no només de covid, sinó d'altres mals", ha alertat Tedros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés