Publicat 26/08/2016 18:58

Mercuri, aflatoxines i salmonel·la han estat els majors riscos alimentaris de la UE en 2015

BRUSSEL·LES, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Mercuri en peixos, aflatoxines en fruita seca i salmonel·la en fruites i verdures han estat els riscos alimentaris més notificats en el conjunt de la Unió Europea, segons l'últim informe del Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF), corresponent a 2015 i publicat aquest divendres per la Comissió Europea.

L'executiu comunitari ha rebut l'any passat un total de 3.049 notificacions de riscos en aliments i pinsos a través del sistema comunitari d'alerta, dels quals 775 suposaven riscos greus per a la salut. La taxa de resposta a aquestes alertes es va incrementar en un 23%.

Així, Brussel·les considera que l'informe anual "demostra la creixent eficiència" amb la qual aquest sistema d'alertes intercanvia informació sobre qüestions que suposen un risc greu per a la salut.

Així, la Comissió Europea ha subratllat que la xarxa permet que les autoritats responguin ràpidament davant de riscos en certs aliments abans que es converteixin en perjudicials per als consumidors europeus.

En aquest sentit, ha defensat que el RASFF ajuda a assegurar una reacció ràpida entre els països de la UE quan es detecten riscos per a la salut pública en la cadena alimentària.

Finalment, Brussel·les ha subratllat que aquest sistema, posat en marxa el 1979, s'ha adequat al mercat global i als canvis en els hàbits dels consumidors, però al mateix temps s'enfronta amb nous reptes com el comerç global, el frau alimentari i el comerç electrònic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés