Publicat 11/01/2016 17:48

La Policia sueca no va informar de delictes sexuals comesos a un festival juvenil

Agentes de la Policía sueca
TT NEWS AGENCY / REUTERS

ESTOCOLM, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

La Policia d'Estocolm ha reconegut que no va difondre la informació amb la qual comptava sobre agressions sexuals perpetrades durant el festival musical We Are Sthlm, considerat el festival juvenil més gran d'Europa. Els agressors serien estrangers.

El comissari de la Policia Nacional de Suècia, Dan Eliasson, ha anunciat aquest mateix dilluns, després de saltar la polèmica, que investiguen el que ha passat i el perquè d'aquesta falta d'informació, segons 'The Local'.

Segons els mitjans suecs, la Policia estava al corrent que hi havia joves que agredien sexualment noies adolescents durant les edicions del festival del 2014 i 2015, però va informar que no s'havien registrat incidents i que tot estava en calma.

Tot i això, un informe policial de l'estiu passat en el qual s'alertava d'"un problema de joves que es refreguen contra noies joves" durant el festival al qual va tenir accés el diari 'Dagens Nyheter' va destapar la polèmica. Els agressors serien estrangers, refugiats que van arribar a Suècia sense els seus pares.

Tot i conèixer aquesta informació, la Policia no va informat la població. Una de les víctimes dels tocaments va qualificar l'experiència de "terrible" en declaracions al 'Dagens Nyheter'. "Quan et situaves entre la gent començaven a posar-te la mà a sobre", ha relatat una altra jove, de 15 anys.

El festival és gratuït i està dirigit a adolescents d'entre 12 i 17 anys. Inclou diversos esdeveniments en diversos punts del centre d'Estocolm. En el festival del 2015 van actuar diverses companyies de dansa internacionals, circs i artistes suecs.

La Policia va informar en un primer moment que hi havia "pocs crims relativament si es tenia en compte el nombre de participants", però aquest dilluns van reconèixer que haurien d'haver informat del que havia passat. En qualsevol cas, la Policia no acostuma a donar informació sobre la identitat o sobre l'origen dels presumptes delinqüents.

Aquest escàndol se suma al de les agressions contra dones perpetrades per estrangers a Alemanya a la nit de Cap d'Any. Només a Colònia hi ha 516 denúncies per actes delictius, mentre que a Hamburg s'en van registrar 133. També hi ha denúncies a d'altres ciutats, com Frankfurt o Salzburg, tot i que no són tan nombroses.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés