Actualitzat 04/04/2016 13:01

La Policia turca deté dos periodistes crítics amb el Govern

MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Policia turca ha escorcollat els habitatges de tres periodistes crítics amb el Govern aquest dilluns al matí i n'ha detingut dos d'ells, segons ha informat el diari digital Turkish Minute, que ha apuntat que les detencions s'emmarcarien en una operació que té el suport de l'executiu.

   El periodista del diari 'Zaman' Bayram Kaya, que informa sobre temes de seguretat, ha estat detingut en el seu domicili a Ankara entorn de les 5.30 hores, segons ha explicat a Twitter la seva dona. "Se l'han emportat de casa sense donar cap raó", ha assegurat Tuba Kaya.

   La dona ha dit que el seu marit ja havia complert anteriorment amb una ordre de la Fiscalia per testificar sense que fora arrestat. Kaya va ser llavors emportat a Istanbul, en el marc d'una investigació. Kaya és un periodista conegut per l'àmplia cobertura que ha ofert sobre una investigació contra la corrupció que es va revelar el 17 de desembre de 2013 i que incloïa greus càrrecs contra el Govern turc, liderat pel Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP).

   A Bursa, l'exdirector de l'extint diari 'Millet' Deger Özergün ha estat arrestat aquest dilluns al matí. Segons Turkish Minute, Özergün va ser acomiadat del seu diari el 2015 després que diversos administradors es fessin amb el control de la publicació en una operació abonada per l'executiu. Després, el diari va ser clausurat.

   L'altre escorcoll policial ha tingut lloc en l'habitatge d'Ufuk Köroglu, un periodista del diari turc 'Karsi', que ha estat tancat fa poc pel seu propietari. Köroglu va publicar unes converses telefòniques que implicaven el llavors ministre de l'Interior Muammer Güler i que van portar a la detenció del seu fill Baris Güler, el desembre del 2013.

   Köroglu, que va treballar per al diari 'Millet' després que 'Karsi' fos clausurat, no ha estat arrestat perquè es troba fora de Turquia. En el seu compte de la xarxa social Twitter, Köroglu ha dit que se'n va anar del país el gener per raons professionals després de comprovar que no podia seguir exercint el periodisme allà.

   El president turc, Recep Tayyip Erdogan, i el seu Govern han estat criticats per organitzacions de defensa dels drets humans per la seva persecució contra els mitjans crítics i per no respectar la llibertat de premsa.

   Segons Turkish Minute, el Govern s'ha fet en els últims mesos amb el control de dos dels principals grups de mitjans de comunicació, Ipek i Feza, i ha iniciat accions legals contra centenars de persones, inclosos periodistes i acadèmics, per expressar crítiques al mandatari del país i a l'executiu amb l'argument que suposen difamacions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés