Publicat 31/03/2017 22:08

Síria.- Dos morts per l'atac a un hospital de MSF al nord de Síria

MADRID, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

Dues persones han mort i altres 13 han resultat ferides per un atac aeri comès el dissabte contra un hospital del nord de Síria recolzat per Metges Sense Fronteres (MSF) i en el qual podrien haver-se utilitzat armament químic, segons ha denunciat la pròpia organització.

L'atac va tenir lloc en Latamneh, a la regió d'Hama, i va ser comès per un helicòpter entorn de les sis de la tarda del dissabte 25 de març. Immediatament després de l'impacte, pacients i personal van denunciar estar sofrint problemes respiratoris i cremades, símptomes que encaixarien amb l'ús d'armes químiques.

Entre els morts es troba el doctor Darwish, la pèrdua del qual "redueix a dos el nombre de cirurgians ortopédicos per a una població de 120.000" persones, ha comentat Massimiliano Rebaudengo, director de la missió de MSF en el nord del país.

L'hospital està localitzat a uns quilòmetres de la frontera entre els territoris controlats pel Govern i els rebels i proporciona cures mèdiques a unes 8.000 persones. Abans de l'atac, comptava amb servei d'urgències i hospitalització de pacients, duent a terme cirurgies generals i ortopédicas. Després de l'atac, va estar fos de servei durant tres dies fins que el servei d'urgències va tornar a funcionar.

ALGUNA COSA HABITUAL

Aquest últim any, MSF ha rebut denúncies d'almenys 71 atacs en 32 centres de salut que gestiona a Síria. Un d'allò més recents es va produir el 22 de febrer en Idlib i es va saldar amb sis morts i 33 ferits.

Almenys un centenar d'instal·lacions mèdiques recolzades per MSF han estat bombardejades durant els dos últims anys, segons ha denunciat l'organització, que ha destacat la importància d'assenyalar als responsables per acabar al més aviat possible amb aquest tipus d'agressions.

"Bombardejar hospitals, violant el Dret Internacional Humanitari, és una pràctica comuna a Síria i els serveis de salut estan realment afectats davant l'assiduïtat d'aquest tipus d'atacs", ha comentat Rebaudengo.

L'organització exigeix que els centres afectats siguin reparats i reconstruïts pels governs responsables dels atacs i ha denunciat la falta de voluntat política a nivell internacional a l'hora de protegir aquest tipus d'instal·lacions.

Malgrat les converses de pau entre les parts en conflicte, que van començar al gener, els combats en els diferents fronts van en augment. En Hama, 40.000 persones han deixat enrere les seves llars fugint de la guerra.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés