Actualitzat 06/02/2017 11:56

Unicef i Unfpa insten els governs a aplicar "amb rapidesa" lleis de prevenció de l'ablació

La mutilació genital femenina (MGF) i el matrimoni infantil
WORLD VISION

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La lluita contra la mutilació genital femenina a nivell global implica un augment de les ajudes per a les dones que corren el risc de ser sotmeses a aquesta pràctica, segons han manifestat el Fons de Població de l'ONU (Unfpa) i la seva homòloga per a la Infància (Unicef), que han instat els governs a aplicar "amb rapidesa" polítiques de prevenció i protecció de les menors.

"L'ablació malmet irreparablement els cossos de les nenes i provoca un dolor insuportable. La mutilació causa un trauma emocional extrem que pot durar tota la vida", han indicat en un comunicat conjunt Babatunde Osotimehin i Anthony Lake, directors d'Unfpa i Unicef respectivament.

Segons han assenyalat les agències de les Nacions Unides en el marc del Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina, la comunitat internacional ha d'oferir un més suport a les dones que corren el perill de ser sotmeses a aquesta pràctica, així com a aquelles que hi hagin sobreviscut.

"L'ablació arrabassa a les nenes la seva autonomia i constitueix una violació dels Drets Humans", han manifestat Osotimehin i Lake, que han indicat que la pràctica "reflecteix el baix estatus social de les dones i reforça la desigualtat de gènere i la discriminació".

La mutilació genital femenina, que afecta més de 200 milions de persones arreu del món, atempta contra la vida de les dones, que en nombroses ocasions pateixen traumes físics i psicològics, així com infeccions i hemorràgies.

Malgrat que l'any 2016 més de 2.900 comunitats van abandonar aquesta pràctica, almenys 3 milions de nenes són sotmeses cada any a l'ablació arreu del món, segons dades d'Unicef.

"El 2017 hem d'exigir una acció més ràpida per seguir progressant. Això implica sol·licitar als governs que promulguin i apliquin lleis que protegeixin els drets de les nenes i previnguin l'ablació", han afirmat els directors d'Unicef i Unfpa en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de cara al 2030.

Totes dues agències han destacat la importància de proporcionar la informació que calgui per conscienciar les poblacions i implicar les famílies i les comunitats perquè prenguin mesurades per si mateixes en contra d'aquesta pràctica.

"Fem que aquesta generació elimini d'un cop per sempre la mutilació genital femenina. Estarem contribuint a crear un món millor i més saludable per a tothom", han asseverat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés