Actualitzat 14/03/2017 12:43

Viena i Bagdad, la millor i pitjor ciutat per viure-hi

La catedral de Sant Esteban a Viena (esquerra) i un carrer de Bagdad (dreta).
LEONHARD FOEGER / REUTERS

MADRID, 14 març (EDIZIONES) -

La capital austríaca, Viena, és la millor ciutat per viure-hi, segons un estudi realitzat per l'empresa de consultoria nord-americana Mercer, que ha assenyalat per vuitè any consecutiu que aquesta localitat ofereix la millor qualitat de vida, mentre que la ciutat iraquiana de Bagdad se situa com la pitjor per residir-hi a causa de l'augment de la violència al país.

"La inestabilitat política, els problemes socials i les creixents crisis se sumen als problemes als quals s'enfronten les empreses multinacionals quan analitzen la qualitat de vida a altres països als quals tenen mà d'obra", ha indicat un dels principals socis de Mercer, Ilya Bonic, en un comunicat.

"Per a les multinacionals i els governs és vital que existeixi informació disponible sobre la qualitat de vida i que sigui detallada, precisa i de confiança. Això permet que les empreses compensin de forma apropiada els seus treballadors i proporciona un punt de referència de planificació i coneixements sobre les seves operacions empresarials", ha assenyalat Bonic.

La població de Viena, que ronda l'1,8 milions de persones, es beneficia de la vida cultural de la ciutat, dels cafès, museus, teatres i òperes. El preu del lloguer i el transport públic a la localitat austríaca és barat en comparació a d'altres ciutats europees.

Segons l'estudi, la ciutat iraquiana de Bagdad torna a ser el lloc amb pitjor qualitat de vida a causa de l'increment de la violència sectària durant l'última dècada. Les ciutats de Tòquio, París, Londres i Nova York no es troben entre les 30 primeres posicions del rànquing de Mercer, que situa Zuric i Auckland (Nova Zelanda) en segon i tercer lloc.

D'altra banda, el document també inclou una llista de les millors ciutats en relació a les seves infraestructures i serveis hídrics, elèctrics, de telecomunicacions i de correus. Entre les millors hi ha Singapur i les alemanyes Frankfurt i Munic. Bagdad i Port-au-Prince, la capital d'Haití, figuren en últim lloc.

INFRAESTRUCTURES I SERVEIS

"L'èxit de projectes i inversions a l'estranger es veu influenciat per factors com la comunicació, la seguretat i l'accés als serveis públics", ha afirmat el principal responsable de l'informe, Slagin Parakatil.

"Les empreses multinacionals necessiten una informació precisa i actualitzada que els permeti calcular les compensacions d'aquells treballadors que es trobin expatriats, cosa que resulta molt complicat en casos en els quals la qualitat de vida és molt baixa", ha asseverat.

"La infraestructura d'una ciutat, o la falta d'una, poden afectar considerablement la qualitat de vida els expatriats i les seves famílies. L'accés al transport, les connexions a nivell internacional i l'accés a aigua potable i electricitat es troben entre les necessitats més bàsiques de les persones que són enviades a treballar a un altre país", ha explicat Parakatil.

Singapur, en el lloc número 25, es troba entre les ciutats amb més qualitat de vida d'Àsia. Després de sis anys de conflicte armat a Síria, la ciutat de Damasc es troba entre les 7 localitats amb pitjor qualitat de vida, seguida per Bangui (República Centreafricana), la capital iemenita de Sanà, Khartum (Sudan) i Ndjamena (Txad).

"En temps incerts, les organitzacions que planegen establir-se en altres llocs i enviar-hi els seus treballadors han d'assegurar-se que coneixen bé la ciutat, la qual cosa inclou la possibilitat d'adquirir una millor visibilitat", ha assegurat Bonic.

Després d'analitzar 230 ciutats del món, Mercer ha assenyalat que les millors localitats per viure-hi són (en aquest ordre): Viena (Àustria), Zuric (Suïssa), Auckland (Nova Zelanda), Munic, (Alemanya), Vancouver (Canadà), Düsseldorf (Alemanya), Frankfurt (Alemanya), Ginebra (Suïssa), Copenhaguen (Dinamarca) i Basilea (Suïssa).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés