Actualizado 10/05/2017 21:57 CET

AMP.- Pedro Sánchez demana un últim esforç als militants per "rescatar el PSOE" del PP

Pedro Sánchez, PSOE
EUROPA PRESS

Es reivindica a Catalunya com a "separatista" de la corrupció del PP

SABADELL (BARCELONA), 10 May. (EUROPA PRESS) -

El candidat a les primàries socialistes Pedro Sánchez ha demanat aquest dimecres un últim esforç a la militància per votar a favor d'ell i aconseguir "rescatar el PSOE de l'abstenció del PP".

"Cal deixar enrere el PSOE de 4 o 5 i tenir un PSOE de la militància", ha defensat en un míting a l'aire lliure davant unes 800 persones a la plaça Picasso de Sabadell (Barcelona) en el qual també han participat el líder de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) i diputat en el Parlament, Pol Gibert, i l'alcaldessa del municipi veí de Badia del Vallès (Barcelona), Eva Menor.

Sánchez ha agraït el suport que li van donar els militants catalans en la fase de recollida d'avals --es va fer amb gairebé el 50% del suport dels censats--, i els ha cridat a aconseguir que la seva candidatura tingui una victòria "rotunda" en les primàries que se celebraran el 21 de maig.

"Volem i necessitem una victòria rotunda per fer el canvi rotund que necessita la nostra organització", que ha passat una tardor i un hivern difícils després de l'abstenció per facilitar la investidura de Mariano Rajoy però ara que arriba la primavera té l'oportunitat de tornar a fer florir el partit, ha dit.

Sánchez ha centrat bona part del seu discurs a defensar el 'no' a Rajoy que va mantenir fins a la seva dimissió a l'octubre, i ha dit que els casos de presumpta corrupció del PP ho corroboren: "M'estranya que Rajoy segueixi sent president del Govern i que damunt ho hagi estat amb l'abstenció del PSOE".

Ha ironitzat amb que el PP vagi a comptar amb el suport del PNB per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, "un partit que ja no és separatista, sinó que garanteix l'estabilitat d'Espanya, la qual cosa corrobora l'absurd de l'abstenció del PSOE".

"Al meu m'han acusat de ser radical i separatista. I tenen raó. Sóc un radical i un separatista, radicalment oposat al PP i em vull separar de la seva corrupció", ha defensat.

També ha instat Rajoy a ser "el Richard Nixon d'Espanya i dimitir", i als militants del PSOE a recolzar-li per aconseguir que el partit torni a ser el referent de l'esquerra i oferir respostes a les necessitats socials dels ciutadans.

Sánchez vol que el partit recuperi a "tota aquesta gent que considera que el PSOE és el PP" i torni al Govern, ja que no comparteix la tesi que es pot desmuntar el llegat polític dels últims anys del PP des de l'oposició.

Si Podem hagués recolzat la seva investidura fa un any, "avui hi hauria un president socialista que estaria derogant la reforma laboral, asseient les bases d'un nou Pacte Nacional contra la violència de gènere i obrint la reforma constitucional per veure com es resol la greu crisi territorial".

La seva aposta sobre aquest últim punt és treballar per l'agermanament territorial reconeixent en la Constitució "el caràcter plurinacional, plurilingüe i pluricultural" d'Espanya, així com garantir i blindar els drets socials dels ciutadans en pro de la igualtat i de la protecció dels col·lectius més vulnerables.

APEL·LA A UNA OPOSICIÓ ÚTIL

Si guanya les primàries, ha dit que el PSOE va a fer una oposició útil fins a les properes eleccions per "defensar a la majoria dels ciutadans i no a la minoria privilegiada per la qual governa Rajoy".

Lamenta que "no ha canviat gens des de l'abstenció del PSOE" i a Espanya segueixen havent-hi les mateixes injustícies i desigualtats, per la qual cosa ha defensat que el partit ha de sortir unit de les primàries i mirar cap al futur amb esperança de canvi.

"El PSOE no ha de sortir regodeándose de les coses que es van fer en el passat", ha sentenciat en al·lusió vetllada a la també candidata Susana Díaz, que compta amb el suport de bona part dels dirigents històrics del partit.

Precisament ha volgut diferenciar-se d'ells sentenciant que, després de la seva dimissió, va seguir en el partit com a militant de base i no es va anar a cap gran corporació: "La meva porta giratòria va ser la meva llar".

També en referència vetllada a Susana Díaz, ha dit que ell no serà qui digui que és incompatible ser president autonòmic i secretari general del partit, "sinó que seran els militants els qui ho faran incompatible amb el seu vot".

A més, s'ha compromès a consultar amb la militància qualsevol pacte postelectoral, "obrir una comissió de la veritat per esclarir els crims del franquisme", defensar la mort digna, aconseguir la paritat i igualtat real, lluitar pels més joves i reivindicar el laïcisme d'Espanya, entre altres mesures progressistes.

Para leer más