Actualizado 10/05/2017 20:41 CET

JxSí retreu al PSC que es conformi amb que el TC anul·li part de la llei de consultes de 2010

Roger Torrent, JxSí
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 May. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt d'JxSí en el Parlament, Roger Torrent, ha retret aquest dimecres al PSC que es conformi amb que el TC anul·li part de la llei de consultes de 2010, quan els socialistes catalans governaven la Generalitat amb el tripartit i van ser "un dels promotors d'aquesta llei".

Torrent ha dit als periodistes que el PSC està en "el bàndol d'els qui no volen avançar, no volen permetre la democràcia" i dels qui impedeixen el dret a decidir, després que el TC hagi anul·lat part de la llei després d'estimar el recurs de 2010 del Govern del PSOE contra la norma.

El PSC ha dit en un comunicat que la decisió del TC coincideix amb el que va proclamar per unanimitat el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que la Generalitat "no té competències per convocar un referèndum", i s'ha reafirmat que reformar la Constitució és l'únic camí per canviar la situació.

El diputat considera que s'evidencia un conflicte entre demòcrates i immobilistes, i que el PSC "es posa al costat del TC, dels immobilistes i del status quo".

"ESTAT DE LLOC JUDICIAL"

Torrent interpreta la sentència com la "enèsima demostració de l'estat de lloc judicial" al Parlament, al Govern i al procés sobiranista, malgrat la qual cosa assegura que hi haurà referèndum.

Per a ell, el TC és "un altre instrument més del Govern de l'Estat per intentar impedir la democràcia" que suposa que Govern i Parlament compleixin el mandat democràtic del procés sobiranista, ha dit.

Ha assegurat que existeix una obsessió de tombar tot el que procedeix de Catalunya i tot el que remitent a la democràcia: "Els porta fins i tot a rastrejar lleis que es podrien utilitzar per fer consultes, per si de cas".

Para leer más