Una barca recorrerà els barris per a recollir els "desitjos dels ciutadans i impulsar un canvi de govern"

Publicado: jueves, 3 mayo 2007 15:19

VALÈNCIA, 3 May. (EUROPA PRESS) -

La Coordinadora Acció i Reflexió Ciutadana per València -integrada per una vintena d'associacions veïnals i de defensa del patrimoni- ha presentat hui a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) la iniciativa "La barca dels desitjos", mitjançant la qual una tradicional embarcació de vela llatina valenciana recorrerà diversos barris de la capital per a recollir les "reivindicacions dels veïns" i "estimular un canvi en el govern municipal i de la Generalitat" després de les eleccions del pròxim 27 de maig, segons han explicat hui els impulsors de l'activitat.

Així, del 6 al 12 de maig el col·lectiu farà una setmana reivindicativa que, sota el lema "La barca dels desitjos. Barris en lluita", pretén "mostrar la ciutat sense maquillatge, l'altra València que normalment no es veu", ha assegurat Miguel Wiergo, responsable de la idea. Amb esta finalitat, i amb la col·laboració de l'Associació de Vela Llatina de Silla, la barca, acompanyada per sopars de germanor, comparses i altres actes lúdics i reivindicatius, visitaran diferents barriades per a "mobilitzar la població", ha afegit.

El recorregut s'iniciarà diumenge que ve, 6 de maig, a Poblats Marítims, on està previst fer un passeig en barca per Natzaret, la Malva-rosa i el Cabanyal. A més, es farà la Trobada d'Escriptors pel Cabanyal i una festa reivindicativa. En els dies successius les activitats es traslladaran fins a les zones de Benimaclet-l'Horta de Vera-Alboraia i Orriols; Benicalap, Campanar i Beniferri; Nou Moles-Botànic i Pont de Fusta; Ciutat Vella; Patraix, i Russafa-Parc Central.

La Coordinadora Acció i Reflexió Ciutadana per València -responsable d'altres iniciatives reivindicatives com el "mar de banderes" que es va instal·lar el mes de febrer passat a la plaça de l'Ajuntament- ha convidat a participar en este nou projecte tots els col·lectius veïnals, els residents dels barris i "els polítics, perquè coneguen els interessos dels ciutadans", han assegurat.

L'objectiu principal és "cridar l'atenció sobre l'estat precari d'alguns barris de València, que patixen problemes com la subestació de Patraix, la falta de centres de salut o la carència d'infraestructures", han citat des de l'agrupació, que pretén "denunciar la política incongruent del PP".

En esta línia, Wiergo ha manifestat que, tot i que València és hui "una ciutat important, l'Administració s'ha oblidat dels barris" i ha considerat que "alguns d'ells, com Ciutat Vella, Patraix o Natzaret, no té salvació si no es produïx un canvi de govern a l'Ajuntament".

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià