Estabilitzat l'incendi que ha afectat a més de 9 hectàrees a Roses (Girona)

Incendi a Roses
AGENTES RURALES
Publicado 19/08/2018 21:26:23CET

Agents Rurals apunten al fet que l'incendi podria haver estat intencionat

GIRONA, 19 Ago. (EUROPA PRESS) -

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi forestal que ha afectat aquest diumenge a 9,57 hectàrees a la zona del Coll del Pení a Roses (Girona) i que ha obligat a tallar el trànsit de les carretera GI-614 i GI-613 i a confinar de manera preventiva als veïns de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats.

En declaracions als mitjans aquest diumenge, un representant dels Agents Rurals ha anunciat que l'incendi està estabilitzat i que per l'orientació dels focus "correspondria amb un patró d'intencionalitat", encara que ha assegurat que encara està oberta la investigació.

Així mateix, ha explicat que s'han cremat quatre àrees d'una zona exclusivament forestal, amb extensions de 3,17; 3,2; 2,6 i 0,6 hectàrees --un total aproximat de 9,57 hectàrees-- i ha apuntat que hi havia un combustible arbustivo i un vent de tramontana que ha provocat que el foc es propagués molt de pressa.

El cap operatiu dels Bombers de la Generalitat, Francesc Boya, ha destacat que les condicions meteorològiques eren les de "un estiu normal" i que, malgrat la pluja dels últims dies, la zona estava plena d'herbes i els matojos secs que s'han incendiat amb rapidesa.

A més, el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha afirmat que els Bombers de la Generalitat continuen les tasques d'extinció, però ja s'han retirat les dotacions aèries.

Ballesta ha destacat la tasca de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que ha donat suport a les persones que es trobaven en les cales, els accessos de les quals han estat tallats, així com les que han quedat confinades en dues urbanitzacions.

Mindan ha agraït la tasca de l'equip d'extinció i els voluntaris que han ajudat i ha mostrat el seu desig que no es torni a repetir una situació similar.

En concret, en l'extinció han participat deu patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius de la policia local i Protecció Civil, tres unitats dels Agents Rurals, sis Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i, de manera preventiva, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).