Les càrregues dels Mossos en Plaça Catalunya se salden amb més de 120 ferits

105134.1.260.149.20110527184359
Vídeo de la noticia
3.000 'indignados' recuperan plaza Cataluña - EUROPAPRESS
Actualizado: viernes, 27 mayo 2011 18:43

BARCELONA, 27 May. (EUROPA PRESS) -

L'actuació policial d'este divendres per l'acampada dels 'indignats' en la Plaça Catalunya de Barcelona s'ha saldat amb 121 ferits, que han sigut atesos per les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), segons han informat estes fonts a Europa Press.

Tots els ferits són lleus, menys dos, que presenten fractures després de les càrregues policials realitzades amb porres al llarg del matí. 37 d'estos ferits són mossos d'esquadra, i dos d'ells han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris. D'entre els 'indignats', altres deu persones han estat traslladades a diversos hospitals, com el Clínic i el centre d'atenció primària (CAP) Manso.

Segons han informat Europa Press fonts policials, en el dispositiu per a netejar plaça Catalunya han participat 35 camions de neteja, que han retirat 500 metres cúbics d'objectes, que han acumulat els acampats en els 11 dies que porten en la plaça.

Només hi ha hagut una detenció que, segons els mossos, és provisional. En el dispositiu han participat 200 mossos, la majoria antiavalots, i 100 guàrdies urbans, a més d'un helicòpter de la policia catalana.

ELS INDIGNATS TORNEN A LES MOBILITZACIONS

Els 'indignats' han représ les seues mobilitzacions després de l'actuació policial del matí d'este divendres, amb més activitat que mai, amb una assistència de prop de 4.000 persones en la Plaça de Catalunya.

Una de les 'indignades', Elisabeth Ejarque, ha assegurat a Europa Press que després de recuperar el control de la plaça, els manifestants han començat a reconstruir "amb més ganes tot allò que els han llevat" els agents policials de forma espontània. "No anem a moure'ns fins el diumenge, perquè açò ja està votat en assemblea", ha explicat.

A les 17.00 hores d'esta vesprada està convocada una assemblea, quelcom que han fet a colp de megàfon, mentres que a les 19.00 hores hi haurà una manifestació en repulsa a l'actuació policial.

TORNEN LES TENDES DE CAMPANYA

Minuts després que els Mossos es bateren en retirada i foren perseguits i increpats per un grup de manifestants, la majoria dels 'indignats' han tornat a ocupar la Plaça Catalunya muntant 'haimas' i carpes, a pesar que els operaris de BCNeta assistits per la policia catalana havien retirat les botigues d'acampar que estaven instal·lades.

Les comissions han tornat a reunir-se a pesar de no tindre els ordinadors, pantalles, equips de so i llibretes, material que els efectius policials havien retirat.

Els agents han promés als 'indignats' que han inventariat tots els béns que els han requisat per a tornar-se'ls més tard, encara que la majoria de manifestants es mostra incrèdul de què finalment tornen a recuperar estos béns.

Una de les 'indignades', Patricia Pérez, ha criticat en declaracions a Europa Press que l'actuació policial se sustente en les celebracions del FC Barcelona, assegurant que en la capital catalana hi ha "espai per a tots".

"Açò pareix un pati de col·legi. Que es posen d'acord els de dins i els que estan a fora, els acampats i els polítics, per a poder gestionar els nostres drets", ha sentenciat Pérez.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià