Publicado 30/09/2022 16:49

19 companyies i 20 municipis donen un "rècord de participació" a la Mostra de Titelles a la Vall d'Albaida

Archivo - Arxiu - Ingenioso Hidalgo en la Mostra de Titelles
GERARDO SANZ - Archivo

   VALÈNCIA, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La 37 edició de la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d'Albaida, que se celebrarà del 13 al 16 d'octubre, congregarà 19 companyies teatrals nacionals i internacionals en una vintena de poblacions, un "rècord de participació" amb la incorporació del municipi de Beniatjar.

   Així, els municipis participants en el certamen són Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Montaverner, Montitxelvo, l'Olleria, Ontinyent, Otos, El Palomar, La Pobla del Duc, Quatretonda, Ràfol de Salem i Salem.

   La programació combinarà espectacles tradicionals, de circ, on nous llenguatges s'han incorporat en el món de la titella i de l'objecte, així com muntatges "personalíssims i creacions singulars com la de Guillem Albà, que estrena la seua nova proposta "Mà solitud".

   En l'agenda també figuren treballs premiats, com 'La Reina del Arga' de la companyia navarresa 'Quiero Teatro'; 'Almavera', dels veterans granadins Títeres Etcétera, o 'Nube, Nube', de Periferia Teatro. La 37 MIT també comptarà amb l'agrupació degana, La Tartana, que ha possibilitat la inauguració del Centre de la Titella en Alcorcón (Madrid).

   En total, per la mostra passaran sis companyies valencianes (Begoña Tena, La Fàbrica de Paraules, La Fam, La República del Lápiz, La Gata Japonesa i Bambalina Teatre Practicable); i 12 procedents d'altres comunitats: Periferia Teatro de Múrcia; Planeta Trampoli, Guillem Albà, Olympus Kids i Pengim-Penjam de Catalunya; La tartana i Töthem Company de Madrid; Títeres Etcétera i Buho Teatro d'Andalusia; Viridiana d'Aragó; El Perro Azul de La Rioja i Quiero Teatro de Navarra.

   Completa la llista la companyia italiana La Baracca Testoni Ragazzi amb l'espectacle 'Una storia sottosopra/Una historia boca abajo' premiada ex aequo millor espectacle primera infància enguany en el festival referent FETEN de Gijón.