La Junta Electoral dóna la raó a UPYD i Andújar podrà participar esta nit en un debat televisiu

Alicia Andújar
Foto: UPYD
Actualizado 19/5/2015 17:39:53 CET

VALÈNCIA, 19 May. (EUROPA PRESS) -

   La Junta Electoral Provincial de València ha estimat un recurs presentat per Unió, Progrés i Democràcia (UPYD) contra Levante TV, per no incloure esta formació política en la participació del programa 'Raonem' que la cadena emetrà esta nit, a les 21.30 hores.

   La Junta ha donat així la raó a UPYD i ha ordenat a l'emissora a incloure a la candidata a la Presidència de la Generalitat, Alicia Andújar, en el programa especial organitzat entre caps de llista autonòmics per a esta nit, amb motiu de les eleccions de diumenge que ve.

   Sobre esta qüestió, advertix que ometre la seua presència "resulta atemptatori als principis de proporcionalitat i neutralitat informativa que ha de respectar l'emissora de titularitat privada".

   En este sentit, considera que "el criteri objectiu de la proporcionalitat suposa que haurà d'atendre preferentment als resultats obtinguts per cada formació política en les últimes eleccions equivalents", però advertix que l'esmentat criteri no pot impedir "tenir en compte a altres candidatures que no es van presentar o no van obtenir representació en les últimes eleccions". En el cas de fer-ho així, entén que "no pot ometre a una formació que va traure superior percentatge de vots en les últimes eleccions celebrades".

   D'altra banda, la Junta Electoral Provincial també ha estimat un altre recurs de UPYD, en què va denunciar Levante TV per no incloure al candidat d'esta formació a l'Ajuntament de València, Eduardo Gómez, a un debat en la cadena el passat 12 de maig entre caps de llista a l'Alcaldia.

   La Junta considera que "s'ha infringit el principi deproporcionalitat" en la realització del debat plurilateral emès en el programa 'Raonem' de Levante TV, en ometre la presència de UPYD i, per contra, concórrer al mateix entitats que no havien obtingut representació a les eleccions municipals de 2011 i que havien obtingut un número inferior de vots al d'Unió, Progrés i Democràcia a les eleccions al Parlament Europeu.

   Segons l'òrgan electoral, no pot atendre's la justificació del director del programa que basa la presència dels candidats "en funció de sondejos realitzats --dades futuribles-- i no en funció de resultats obtinguts --dades reals--".

   Per esta raó, exigix a l'emissora de televisió que procedisca a "compensar" a UPYD mitjançant la seua inclusió en altres debats o entrevistes, proporcionant-li "informació compensatòria suficient sobre les altres candidatures".

colaboracio