Albiol (EUPV) considera que el valencià ha d'escoltar-se al Parlament Europeu

Albiol (EU) se reúne con Escola Valenciana
Foto: EU
Actualizado: lunes, 19 mayo 2014 14:57

VALÈNCIA, 19 May. (EUROPA PRESS) -

   La candidata d'EUPV al Parlament Europeu, Marina Albiol, considera que "el valencià ha d'escoltar-se al Parlament Europeu" i, per esta raó, ha anunciat iniciatives per a reivindicar l'ús d'esta llengua, la "lluita" per Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i contra les retallades en les escoles en valencià.

   Marina Albiol ha mantingut una reunió amb Escola Valenciana, a qui ha traslladat la seua intenció de portar a Europa "la situació d'arraconament que viu el valencià a les escoles" de la Comunitat, "com a conseqüència de les polítiques de retallades que practica el PP".

   "Anem a lluitar a Europa contra estes polítiques que el PP està traslladant en forma d'agressions a l'escola pública i en valencià", ha manifestat Albiol, qui ha rebut de mans d'Escola Valenciana l'informe elaborat sobre esta situació per a traslladar a Europa, en què es preveu el tancament d'unitats en valencià i centres educatius, l'informe del Comité d'Experts sobre la Carta Europea de Llengües Minoritàries i la proposta d'oficialitat del valencià a la Unió Europea.

   Alhora, Marina Albiol ha subratllat que la presència d'Esquerra Unida al Parlament Europeu "serà important per a que el valencià siga una llengua que es puga utilitzar al Parlament i, sobretot, per a que al nostre país també avance en tots els àmbits, en la justícia, en l'administració, en els mitjans de comunicació".

   Precisament, en este últim punt, la candidata d'esquerres també ha posat èmfasi en el tancament de RTVV. "Portarem la nostra reivindicació i la de milers de valencians que esperen que es reòbriga una RTVV pública, absolutament necessària per a la difusió de la nostra llengua".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià