Publicado 27/02/2014 15:26CET

La 37 Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València reunix 35 casetes de llibreters de tot Espanya

Català y Beneyto atienden las explicaciones de uno de los libreros
EUROPA PRESS

Català i Beneyto animen a visitar el certamen per ser una "oportunitat" per a acostar-se a la lectura i gaudir d'ella

VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

La 37 edició de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València, que s'ha inaugurat este dijous, reunix 35 casetes de llibreters arribats de diferents llocs d'Espanya, dos més que en l'edició de 2013. En estos punts de venda, els ciutadans trobaran llibres, revistes, postals i cartells de diferents èpoques, i entre els quals hi ha, exemplars curiosos.

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, i la regidora de Cultura a l'Ajuntament de València, Mayrén Beneyto, han inaugurat el certamen al costat del president del Gremi de Llibreters de Lance de la Comunitat Valencia, José Luis Boado. Català i Beneyto han animat tots els ciutadans a visitar la fira per ser una "oportunitat" per a acostar-se i gaudir de la lectura, de la qual les dos han destacat la seua importància.

La fira, que organitza el Gremi de Llibreters de Lance de la Comunitat Valenciana i que com és tradicional s'ubica en la part central de la Gran Via Marqués del Túria de València, estarà oberta fins al 23 de març. Les casetes obriran els dies laborables de 10.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, i els diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

José Luis Boado, que ha ressaltat la importància de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València, ha explicat que esta cita obri el calendari dels certàmens d'este tipus que se celebren a tot Espanya, per ser "la primera de l'any". Alhora, ha valorat la participació en ella tant dels llibreters que arriben des de diferents punts del país com d'institucions públiques com la Generalitat, a través de la Direcció General del Llibre; la Diputació de València i l'Ajuntament de València.

Per la seua banda, la consellera d'Educació, Cultura i Esport ha considerat "un privilegi" tenir este certamen, segons ha dit, un dels quinze d'estes característiques que se celebren a Espanya. María José Català ha indicat que tres d'ells es realitzen a la Comunitat Valenciana i ha subratllat per esta raó "la tradició de les fires del llibre" d'esta autonomia.

La responsable autonòmica ha apuntat que esta és "una tradició impulsada pel Gremi de Llibreters i per totes les persones que fan possible que els ciutadans puguen trobar una oportunitat de llegir un gran llibre, amb una gran peça de la lectura, i gaudir d'ella per un preu mòdic".

En este sentit, ha manifestat també el suport del Govern valencià a este tipus d'activitats i ha afirmat que "el suport institucional mai deu fallar". "Per a nosaltres és molt important abonar estes iniciatives", ha dit la consellera, i alhora ha recordat que des del seu departament s'està "desenvolupant un pla lector" dirigit a fomentar la lectura des de la infància.

FAMILIARITZAR-SE AMB LA LECTURA

"Pensem que els nens més petits han de familiaritzar-se amb la lectura. Així, animem als pares, a les famílies, als valencians en general, a acostar-se estos dies a esta fira perquè és una oportunitat, sobretot, perquè estos xiquets més xicotets s'acosten, toquen un llibre, ho vegen, passen les seues pàgines i es familiaritzen amb una cosa tan bonica com és la lectura", ha plantejat Català.

La titular d'Educació, Cultura i Esport ha donat l'"enhorabona" als llibreters per impulsar i mantenir fires com esta. "Gràcies a ells, a la seua il·lusió i, sobretot, a la seua tenacitat, estes fires se seguixen fent i tenint l'èxit que tots els anys tenen", ha assegurat sobre esta qüestió.

Pel seu costat, la regidora de Cultura a l'Ajuntament de València ha expressat també el suport "enorme" del consistori a este certamen i el seu suport als "valents comerciants" que els fan possible, a més de valorar la "il·lusió" d'estos venedors.

Mayrén Beneyto ha destacat, igualment, l'interés de l'administració municipal per a fomentar també la lectura i facilitar l'accés dels ciutadans als llibres. En esta línia, ha recordat que el consistori disposa de "més de trenta biblioteques" i que té la idea de tenir "una biblioteca central nova".

"L'Ajuntament vol que la gent aprenga a llegir. Això no vol dir que la gent no sàpiga llegir sinó que vol que tinguen moments on la lectura es comente i on se sàpiga elegir-la i se'ls pot ensenyar com fer-ho", ha asseverat l'edil. Beneyto ha estimat "fantàstic" poder visitar esta fira i "trobar el que vols" i ha animat per esta raó "tots els valencians a acostar-se a ella amb la il·lusió de buscar i tafanejar per trobar el llibre que et conquista".

CATALÀ I BENEYTO COMPREN LLIBRES

Durant el recorregut que han realitzat per les diferents casetes, la consellera i la regidora han parlat amb els llibreters i han adquirit alguns exemplars. Català ha comprat per a ella 'El amor en tiempos de cólera', de Gabriel García Márquez, i per al seu cap de premsa 'El fabulador' de Stephen Glass i 'La leyenda de los 300 contra la Termópolis'. Per part seua, Beneyto ha adquirit alguns llibres infantils per als seus néts, un de cites cèlebres per a ella i s'ha interessat per altres taurins i sobre la València antiga per a ella, i de filosofia, per al seu marit.

colaboracio