El 58% dels jutges de la Comunitat secunda la vaga nacional per a dir "ja n'hi ha prou a una Justícia abandonada"

El degà dels jutges de València, al costat de representants de jutges i fiscals
EUROPA PRESS
Publicado 22/5/2018 17:43:31CET

VALÈNCIA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

Un total de 331 magistrats de la Comunitat Valenciana dels 568 que exerceixen en aquesta autonomia --el 58,27 per cent-- han secundat la vaga de jutges i fiscals convocada a nivell nacional per a dir "ja n'hi ha prou a una Justícia abandonada i antiquada", reclamar que es convertisca en "moderna, àgil i eficient" i denunciar els "avanços pràcticament nuls" empresos pel Ministeri de Justícia.

Segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), un total de 303 magistrats s'han sumat a les parades en la província de València, 196 en la d'Alacant i 69 a Castelló.

El degà dels jutges de València, Pedro Viguer, ha valorat la convocatòria en una roda de premsa convocada al costat de representants de les associacions de jutges convocants d'aquesta vaga per a informar sobre les reclamacions de la carrera judicial.

Segons ha indicat Viguer, s'ha convocat a aquest "dia històric" de vaga 568 jutges i 264 fiscals de la Comunitat Valenciana, dels quals 166 magistrats i 115 representants del Ministeri Públic treballen en la Ciutat de la Justícia de València.

Tot açò, per a "dir ja n'hi ha prou a una Justícia abandonada i antiquada" i demanar "el pas a una Justícia moderna, àgil i eficient".

El magistrat Joaquim Bosch, exportaveu de Jutges per a la democràcia, ha demanat la dimissió del ministre de Justícia, Rafael Catalá, perquè "no ha fet absolutament res" davant les reivindicacions que motiven aquesta vaga i ha criticat que no ha tingut "cap capacitat de buscar solucions". "El ministre ha sigut incapaç d'estimar el que suposa aquesta vaga", ha agregat Bosch, mentre que Viguer ha lamentat els "avanços pràcticament nuls" per part del Ministeri.

En el comunicat que el degà dels jutges de València ha llegit davant els mitjans, els magistrats i fiscals denuncien que "no existeix voluntat política per a millorar el funcionament de la Justícia" que, afigen, "segueix sent la germana pobra de les Administracions Públiques".

colaboracio