628 migrants de l'Aquarius han demanat asil i 274 volen anar a França

Arribada de l'Aquarius al port de València
CRUZ ROJA
Publicado 18/6/2018 17:19:09CET

MADRID, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

Tots els migrants rescatats per l'Aquarius i acollits per Espanya han sol·licitat asil, a excepció d'un, i d'ells 274 han manifestat la seua intenció d'anar-se'n a França, segons han assenyalat a Europa Press fonts de la Policia Nacional.

Aquestes dades inclouen també els menors rescatats, segons han afegit aquestes fonts, tant els que viatjaven amb les seues famílies com els quals no van acompanyats. En el primer cas, es tramita la sol·licitud amb la de la família, i en el segon, en quedar tutelats per la Generalitat Valenciana, és aquesta la que s'encarrega dels tràmits.

A més, en fer les identificacions no s'ha trobat cap migrant que tinga antecedents penals o prohibida l'entrada en el territori prèviament, per la qual cosa no s'ha obert cap expedient d'expulsió.

La vicepresidenta del Govern d'Espanya, Carmen Calvo havia anunciat aquest dilluns que quasi la mitat dels migrants acollits per Espanya per raons humanitàries desitgen anar a França. Concretament, els que manifesten la seua voluntat de traslladar-se al país veí són el 43,5 per cent. La resta, un 56,4 per cent (355) es quedarien a Espanya.

Fonts de la Policia també precisen que finalment són 629 i no 630 els migrants rescatats per l'Aquarius i acollits en Espanya. Les dades havien ballat pocs dies després del rescat.

colaboracio

En valencià

C. Valenciana