Publicado 19/10/2020 16:46CET

Ábalos rebutja portar la limitació dels lloguers als PGE: prefereix la llei de l'habitatge i que passe la pandèmia

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha defès aquest dilluns que la regulació dels preus dels lloguers --que van pactar amb Unides Podem per a formar el Govern de coalició-- ha d'incloure's en la llei de l'habitatge en la qual ja estan treballant, i no en els Pressupostos, com demanen l'organització del vicepresident segon, Pablo Iglesias. A més, ha demanat esperar fins que es normalitzat el mercat de la vivenda, que s'està veient alterat per la pandèmia.

"Estem disposats a seguir parlant, però creiem que el moment més adequat és quan s'aclarisquen totes les incerteses del mercat de la vivenda. I l'encaix jurídic que entenem més adequat és la llei estatal de vivenda", ha assegurat el també secretari d'Organització del PSOE en la roda de premsa telemàtica que ha oferit a Ferraz, després de la Comissió Executiva Federal, en ser preguntat sobre este tema.

D'aquesta manera, Álbalos ha descartat pràcticament la possibilitat d'aprovar ja aquesta regulació, argumentant, en primer lloc, que la situació actual de pandèmia està fent que el mercat no s'estiga comportant de forma normal. "Per tant, seria important tindre una anàlisi més adequada del comportament del mercat per a veure exactament aquesta situació com es planteja", ha explicat.

LA LLEI DE L'HABITATGE, "EL MILLOR MARQUE JURÍDIC"

I en segon lloc, ha defès que el marc jurídic que considera més apropiat per a dur a terme aquesta regulació és la llei de l'habitatge en la qual ja està treballant el Govern i el seu Ministeri, i l'avantprojecte del qual ja ha sigut portat a debat públic. "Creiem que pot ser el marc jurídic en el qual encaixe aquest instrument. Aquest és el nostre visió hui", ha recalcat.

Encara així, ha reafirmat el compromís del Govern de dur a terme aquesta regulació perquè així es va plasmar en l'acord programàtic de PSOE i Unides Podem per a formar la coalició. "Eixe és un compromís que hem de complir. La qüestió és quan hem de complir-ho", ha reconegut. A més, ha recordat que ja van donar el primer pas, que era el d'elaborar un índex de preus dels lloguers en les zones tensionades.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos

 4. 4

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 5. 5

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"