Publicado 26/11/2020 16:12CET

Abengoa manté contactes amb la Generalitat per a traslladar la seua seu des de Sevilla a la Comunitat Valenciana

   Abengoa ha sigut seleccionada per Gas Natural Fenosa per a l'ampliació d'una planta de tractament d'aigua (PTA) en la central de cicle combinat Nord Durango, de 450 MW, situada en l'Estat de Durango a Mèxic, segons ha anunciat la companyia
EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA/SEVILLA, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

La multinacional andalusa Abengoa està mantenint contactes amb la Generalitat per a traslladar la seua seu, que actualment es troba a Sevilla, a la Comunitat Valenciana.

Segons han indicat a Europa Press fonts del Consell, la multinacional va contactar amb la presidència de la Generalitat i en l'actualitat mantenen converses en aquesta línia. Des de l'executiu consideren que aquesta possibilitat és conseqüència de l'"estabilitat" i gestió del Govern valencià.

De fet, el president Ximo Puig ha avançat aquestes negociacions en Les Corts aquest dijous. En la seua resposta a la síndica del PP, Isabel Bonig, Puig ha dit que estan "intentant portar inversions" que ara estan radicades en altres àmbits i que estan "negociant amb alguna multinacional per a canviar la seu a la Comunitat Valenciana".

Abengoa és una multinacional que té la seua seu actualment a Sevilla, s'especialitza en les infraestructures, energia i aigua, i està immersa en un pla de reestructuració per un muntant proper a 500 milions en el marc del qual reclama a la Junta d'Andalusia una ajuda de 20 milions.

No obstant açò, des del Govern andalús s'ha vingut sostenint des de fa setmanes que l'administració autonòmica no disposa d'una ferramenta o fórmula jurídica adequada que possibilite ara la concessió d'aquesta ajuda a la multinacional.

Paral·lelament, Abengoa va celebrar la setmana passada una Junta General Extraordinària a petició dels accionistes minoritaris agrupats en l'associació AbengoaShares en la qual es va aprovar el cessament del consell d'administració presidit per Gonzalo Urquijo, que ha quedat vacant de forma temporal fins a la pròxima junta general, convocada per a la seua celebració el 21 o 22 de desembre.

Eixa plataforma d'accionistes minoritaris que controla més del 3% de l'accionariat d'Abengoa té previst proposar eixa junta general de desembre el nomenament de tres consellers alternatius als proposats per la direcció de la companyia.

Davant dels set inicials que va oferir, AbengoaShares va traure de la relació de futuribles consellers d'Abengoa l'ex-vicepresident executiu de Coca-cola i exdiputat de Ciutadans (Cs) en el Congrés Marcos de Quinto amb l'argument de "guanyar la Junta General Extraordinària d'Accionistes" de desembre i aleshores convocar una nova reunió d'aquest òrgan amb els set membres originals de la seua proposta, inclòs aquest últim.

La nova proposta dels accionistes minoritaris queda reduïda a tres noms de consellers, els de Margarita Smith, Jordi Sarrías i Juan Pablo López-Bravo. A més d'aquest, Ignacio Trillo Garrigues figura proposat com a secretari del consell.

colaboracio