Abogados Cristianos sol·licita al jutge que investigue Willy Toledo també per "un delicte d'odi"

Publicado 13/9/2018 17:20:17CET

MADRID, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'Asociación Española de Abogados Cristianos ha ampliat la seua denúncia contra Willy Toledo per "incitació a l'odi i la discriminació" després de declarar l'actor en televisió que, durant la Guerra Civil, van afusellar persones a causa de la seua fe i van incendiar esglésies perquè "alguna cosa farien" i per dir a les portes dels Jutjats aquest dijous 13 de setembre que "els fonamentalistes catòlics" haurien de "desaparéixer de la faç de la terra".

"Hem pres aquesta decisió després de considerar que, amb les seues paraules, Willy Toledo no només ataca els sentiments religiosos sinó que incita a l'odi i la discriminació", ha indicat l'organització en un comunicat.

La presidenta d'Abogados Cristianos, Polonia Castellanos, ha indicat a l'entrada als Jutjats de Plaça de Castella que esperen "que el jutge instruïsca també en aquest sentit com més prompte millor".

L'actor ha acudit aquest dijous detingut al Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid per a declarar en qualitat d'investigat. L'actor no ha respost ni a les preguntes del jutge, ni de la Fiscalia ni d'Abogados Cristianos sinó que s'ha limitat a ratificar un escrit que va presentar el seu advocat en el qual demana l'arxiu de la causa.

Castellanos ha subratllat que "el respecte a la Llei és fonamental" i ha denunciat que Toledo "sempre que ha tingut l'oportunitat, ha atacat els cristians en mitjans de comunicació". Si bé, ha afegit que "no té valor per a contestar les preguntes ni del jutge, ni del fiscal ni de l'acusació".

colaboracio