Acció Cultural considera que el TSJCV "actua contra la igualtat lingüística i discrimina el valencià"

Publicado 18/7/2018 18:39:37CET

VALÈNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha acusat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de "prendre una postura partidista" i ha lamentat que "actue contra la igualtat lingüística i discrimine el valencià", després de l'anul·lació parcial del decret que prioritza aquesta llengua en l'administració pública autonòmica.

Així ho ha manifestat en un comunicat, després que aquest dimecres el TSJCV haja declarat la nul·litat parcial del Decret 6/2017 de la Generalitat que regula l'ús del castellà i del valencià en l'Administració pública autonòmica. En concret, deixa sense efecte un total d'11 articles, entre d'altres els que donen un ús destacat al valencià sobre el castellà en les notificacions, la retolació d'edificis i la comunicació entre els empleats públics i amb els ciutadans.

ACPV "rebutja frontalment la postura del TSJ, perquè es posiciona juntament amb el PP en la decisió d'impedir la dignificació del valencià com a llengua pròpia i pretén mantindre-la en l'estatus de llengua secundària", ha criticat.

L'associació ha expressat la seua "alarma" davant la "pretensió d'un sector significatiu del poder judicial de qüestionar la sobirania popular representada per les Corts i el Consell i corregir les seues legítimes i democràtiques decisions, alterant el fràgil equilibri de la divisió de poders que caracteritza una democràcia avançada".

A més, ha defès que l'"aplicació del decret no havia provocat cap problema ni conflicte, més enllà del recurs polític i partidista del PP, que busca, com sempre, crear un conflicte artificial i divisions i enfrontaments dins de la societat".

Per açò, ACPV "reafirma la seua voluntat de continuar defenent el valencià i, juntament amb la majoria del poble valencià expressada en les Corts, buscar vies de resposta positiva per a continuar avançant en aquest camí", ha resolt.

colaboracio