Publicado 18/01/2021 11:44CET

'Adú', favorita per als Premis Goya amb 14 nominacions

Salvador Calvo dirigeix Anna Castillo i Luis Tosar en 'Adú'
PARAMOUNT PICTURES - Archivo

MADRID, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

'Adú', la pel·lícula dirigida per Salvador Calvo, serà la favorita de la pròxima gala dels Premis Goya en haver rebut 14 nominacions, inclosa la de millor pel·lícula, tal com ha anunciat l'organització aquest dilluns 18 de gener en la seu de l'Acadèmia de Cinema.

A més d''Adú', les següents pel·lícules que més nominacions acaparen són 'Las niñas', de Pilar Palomero, i 'Akelarre', de Pablo Agüero, les dos amb nou. Així mateix, 'Las bodas de Rosa', la cinta d'Icíar Bollaín protagonitzada per Candela Peña, ha aconseguit huit nominacions.

Amb sis nominacions està 'Black beach', d'Esteban Crespo, mentre que 'Ane', de David Pérez Sañudo, i 'Sentimental', de Cesc Gay, han aconseguit les cinc nominacions. 'Historias lamentables', de Javier Fesser o 'No matarás' de David Victori, entre uns altres, han arribat a les tres nominacions.

A millor pel·lícula optaran 'Las niñas', 'Adú', 'Las bodas de Rosa', 'Ane' i 'Sentimental'. El president de l'Acadèmia, Mariano Barroso, ha avançat que la gala "se'n va a celebrar si res no ho impedeix" i ha avançat uns premis sobris i "responsables". "Demane comprensió i complicitat de tots perquè siguen únics i inoblidables: hem de ser exemple de responsabilitat", ha apuntat.

Rovira --Goya al Millor Actor Revelació per 'Ocho apellidos vascos' i presentador de tres edicions dels Premis Goya-- ha sigut l'encarregat de donar a conéixer els nominats, en el seu retorn després de l'anunci de càncer el passat mes de març i posterior recuperació.

L'actor ha estat acompanyat en l'anunci, a més de per Ana Belén (Goya d'Honor 2017), pel president de l'Acadèmia, Mariano Barroso, i el notari Federico Garayalde Niño.

En total s'han anunciat els nominats a les 28 categories de la 35 edició dels Premis Goya. La gala, que se celebrarà el 6 de març en el Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga, serà dirigida i presentada per Antonio Banderas i María Casado.

colaboracio