AFE assegura que no va finançar "cap obra particular" a Rubiales i que no va adjudicar a ningú 'La casa del futbolista'

Jesús Peramos, Luis Manuel Rubiales i David Aganzo (AFE)
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 23/7/2018 17:07:42CET

MADRID, 23 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha assegurat aquest dilluns que no va finançar "cap obra particular" del que fóra el seu president Luis Rubiales l'any 2015 i ha ressaltat igualment que tampoc va adjudicar a "cap arquitecte/a" el seu projecte de 'La casa del futbolista'.

"En relació amb la notícia que afecta unes diligències penals instruïdes contra Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), per un presumpte delicte d'administració deslleial i uns suposats fets consistents en l'abonament per part de la nostra associació d'alguna quantitat per a pagar-li una obra particular, AFE desitja deixar constància que no ha finançat cap obra particular a Luis Rubiales", ha expressat l'AFE en un comunicat.

L'Associació ha respost així la notícia d'aquest dilluns que el Jutjat d'Instrucció número 6 de València ha incoat diligències prèvies per a investigar si Rubiales presumptament va utilitzar fons del sindicat per a pagar part del cost de la reforma de la seua casa particular en la capital valenciana.

Posteriorment, segons la interlocutòria, i després de no haver pogut suposadament abonar el deute a l'arquitecta encarregada, l'exfutbolista li hauria comunicat que l'única forma en la qual podria pagar-li és que impute eixes despeses a l'AFE en condició d'honoraris pel projecte de 'La casa del futbolista'.

En aquest sentit, el sindicat ha aclarit igualment que no havia "adjudicat el projecte 'La casa del futbolista' a cap arquitecte/a". "AFE va contractar els servicis d'un despatx d'arquitectura per a la realització d'una fase preliminar del citat projecte, consistent en la redacció d'un programa de necessitats i la presentació de possibles emplaçaments", ha assenyalat l'entitat que presideix David Aganzo.

Aquest ha recalcat que "va abonar una factura per l'encàrrec sol·licitat". "I com no va ser executat en els termes convinguts, va interposar una demanda judicial de resolució de contracte i reclamació íntegra d'aquesta quantitat contra el citat despatx d'arquitectura, les actuacions de la qual s'estan tramitant pel Jutjat de Primera Instància número 4 de València", ha advertit.

"En conseqüència, de l'anteriorment exposat pot deduir-se amb claredat que AFE no ha pagat quantitat alguna en benefici de ningú, sent rotundament fals quant es dóna a entendre en la notícia de referència", ha sentenciat l'Associació de Futbolistes Espanyols.

colaboracio