Així és el refugi antiaeri de la guerra civil de Bombes Gens que es pot visitar des d'aquest dissabte

Refugi antiaeri de la guerra civil recuperat en l'edifici de Bombes Gens
BOMBAS GENS
Actualizado 22/12/2017 14:29:55 CET

L'espai conserva tots els elements originals de la seua construcció i decoració i es converteix en un nou atractiu del centre d'art

VALÈNCIA, 22 Dic. (EUROPA PRESS) -

El refugi antiaeri de la guerra civil situat en l'edifici de Bombes Gens, un dels pocs que queden en la ciutat de València de tipologia "fabril" i l'"únic" d'aquestes característiques "visitable", obrirà les seues portes al públic aquest dissabte després de la recuperació a la qual ha sigut sotmès després d'haver sigut descobert durant les obres de rehabilitació i adequació de l'immoble com a centre cultural.

Aquest espai es donarà a conéixer amb activitats didàctiques per a escolars i visites guiades per mediadors patrimonials. Les visites es podran realitzar mitjançant reserva donat l'aforament limitat de l'espai, fixat en grups de deu persones.

El refugi es converteix en un nou atractiu de Bombes Gens Centre d'Art i se suma a la seua oferta cultural, artística i patrimonial. Així ho han indicat aquest divendres la directora de la Fundació Per Amor a l'Art, que gestiona el centre, Susana Lloret; l'arqueòloga Paloma Berrocal, i la coordinadora de la restauració, Sofia Martínez, en la roda de premsa de presentació de l'espai recuperat.

"A molts xiquets això de la guerra civil els sona a pel·lícula. Visitar i estar en el refugi és una forma directa de donar a conéixer eixe conflicte i de tindre la mesura del que va ser, no un còmic sinó una realitat. El refugi recrea eixa atmosfera", ha asseverat la responsable de la fundació.

colaboracio