Alacant formarà un grup de policies locals especialitzat a intervenir i previndre en delictes d'odi

Agents de la Policia Local d'Alacant
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Publicado: martes, 18 enero 2022 18:42

   ALACANT, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament d'Alacant formar a un grup especialitzat de policies locals en delictes d'odi, a través d'un curs organitzat per la regidoria de Recursos Humans, per a aconseguir una major eficcia en l'atenció i protecció de les víctimes, així com establir protocols d'intervenció i investigació davant possibles agressions en la nostra ciutat.

   El regidor de Seguretat i Recursos Humans, José Ramón González, ha explicat que aquest curs, que té per títol 'Prevenció de Delictes d'Odi per a Policies Locals', s'impartir del 7 al 10 de febrer en les dependncies de Benisaudet.

   En concret, l'edil ha qualificat la formació de "molt necessria" i ha assegurat que permetr als agents rebre una formació que els ajude a "identificar i atendre a les víctimes".

   També busca avanar en la prevenció d'aquests delictes, classificar i distingir els tipus d'actuacions a realitzar per les unitats policials en matria de gestió reeixida per a evitar el racisme, la xenofbia o la discriminació, delictes o incidents d'odi, i actuar amb major professionalitat".

   Per la seua banda, l'inspector de Policia Local de Valéncia, David Fernando Garfella Gil, ser l'encarregat d'impartir les classes durant quatre dies, amb el qual els agents aprendran a advertir, conscienciar i impulsar accions de defensa davant la vulneració de Drets Humans, així com la protecció i coneixement de les minories tniques presents en la nostra comunitat.

   En aquesta formació especialitzada s'abordaran en profunditat els anomenats delictes d'odi en l'mbit penal, els incidents discriminatoris administratius, la defensa i protecció de les víctimes, des d'una perspectiva multidisciplinria.

   Els vint agents de Policia que realitzaran el programa de formació pertanyen a l'escala bsica, executiva i tcnica del cos policial municipal, i compten amb coneixements previs en matria de Dret Penal i Administratiu inherents a la funció de Policia i coneixements de noves tecnologies i internet, especialment de les xarxes socials.

   Així, González ha posat en valor el treball que ja es realitza en la Policia a través del Gavid en els casos relacionats amb delictes d'odi, assenyalant que aquest grup d'agents "podran especialitzar-se i obtindre els coneixements per a reconéixer, comparar i classificar totes aquelles actuacions policials tendents a previndre els supsits de conflictes culturals i en els delictes d'odi o situacions discriminatries".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià