Publicado 05/07/2022 10:24

Alegría desmenteix Podem i diu que sí li van comunicar el crèdit per a Defensa que hui aprovarà el Consell

La ministra d'educació, Pilar Alegría, intervé en una sessió de control, en el Congrés dels Diputats, a 22 de juny de 2022, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press

   Assegura que arribaran a un acord amb UP en matèria de despesa militar

   MADRID, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

   La ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha insistit que tenen el "sa costum" d'explicar les mesures que porten al Consell de Ministres després que els seus socis d'Unides Podem hagen assegurat que la mesura per a aprovar un crèdit de 1.000 milions al Ministeri de Defensa no ha sigut consensuada. Fins i tot la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, va assegurar que s'havia assabentat d'eixa mesura per la premsa.

   No obstant açò, la ministra Alegría en ser preguntada si havien comunicat prèviament als seus socis que aquest assumpte s'aprovava hui, ha emfatitzat que tenen el "sa costum" d'explicar a tot el Consell de Ministres els temes que abordaran.

   A més, ha posat l'accent que no només ho traslladen "des del punt de vista de comentari o xarrada", sinó que els secretaris d'Estat i sotssecretaris del Ministeri es reuneixen cada setmana per a abordar els temes que tractaran dimarts que ve en la reunió del Consell.

   "S'arribarà a un acord", ha asseverat en una entrevista en TVE, recollida per Europa Press, en ser preguntada sobre com són de distants les posicions en la coalició en matèria de despesa militar.

   A més, Alegría ha explicat que la mesura que van a aprovar aquest dimarts es tracta d'un fons de contingència que s'aprova de manera directa en el Consell de Ministres.

   Ha posat en valor que l'objectiu és fer que la seguretat d'Espanya siga més forta a través de l'increment de la despesa en Defensa que, segons ha recalcat, donaran "carta de naturalesa" a través dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

   Finalment, ha insistit que "la seguretat no està garantida" i que a cada país li correspon garantir el seu model democràtic enfront d'altres models autòcrates. "Ací es tracta de garantir la nostra seguretat com a país i també com a continent", ha emfatitzat.

PREMIS FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA

   Sobre l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona que aquesta edició han tornat a celebrar-se a Barcelona, la ministra espera que "prompte" tornen a entregar-se en la seu que dona nom a aquests guardons.

   "Espere que eixos passos cap a eixa normalitat es puguen celebrar en diferents llocs. Ho veurem prompte", ha apuntat la titular d'Educació.

   Alegría no ha entrat a valorar quan hi haurà possibilitat que assistisquen representants de la Generalitat a aquests premis, si bé ha destacat la presència de membres del Govern, de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, o el líder del PSC, Salvador Illa.

colaboracio