Publicado 13/05/2021 18:46CET

Alfonso Grau ix detingut de la seua casa després de més de huit hores de registre per l'operació Azud

L'exvicealcalde Alfonso Grau ix detingut de la seua casa
EUROPA PRESS TV

   VALÈNCIA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

   Alfonso Grau, exvicealcalde de València amb Rita Barberá, ha eixit arrestat de la seua vivenda en el centre de la ciutat després de més de huit hores de registre, a bord d'un cotxe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i sense pràcticament xafar el carrer.

   Aquest dijous, l'UCO ha arrestat Grau i al fins ara subdelegat de Govern a València, Rafael Rubio, en una presumpta trama de corrupció, la coneguda com a cas Azud. Tots dos estan acusats de cobrar comissions a canvi d'adjudicacions d'infraestructures.

   Al costat de Grau (PP) i Rubio (PSPV) també ha sigut detinguda la filla de l'exvicealcalde, un empresari i altres deu persones més en una operació desenvolupada a València, Alacant, Madrid i Tomelloso.

   Alfonso Grau, mà dreta de l'exalcaldessa morta en 2016, ha abandonat la seua casa, en el centre de València, sobre les 17.30 hores, des del registre iniciat cap a les nou del matí.

   Els guàrdies civils s'han portat de la vivenda diversos monitors, motxilles, caixes i borses, objectes que han hagut de reorganitzar perquè no cabien en el maleter.

   L'exvicealcalde, de 80 anys, no ha fet declaracions i ha deixat el seu pis després d'eixir a la porta i muntar directament en el cotxe de l'UCO, que ha pujat a la vorera de la part nord-oest de la Porta de la Mar.

COMISSIONS D'OBRA PÚBLICA

   Es tracta de la segona fase del cas Azud, en el qual el Jutjat d'Instrucció número 13 de València investiga presumptes comissions amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de València haurien realitzat.

   La causa, que va arrancar fa tres anys i roman secreta, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències.

   En una primera fase del procediment es va detindre a l'advocat José María Corbín, cunyat de Barberá, i al lletrat Diego Elum, encara que posteriorment tots dos van quedar en llibertat amb mesures. Al costat d'ells figuren com investigats la dona i les filles de Corbín.

IMELSA I CAS RELLOTGES

   Alfonso Grau, regidor entre 1995 i 2015, va ser condemnat a quatre anys de presó --una pena ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)-- per acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència. També està sent investigat en el cas Imelsa.

   Per la seua banda, Rafael Rubio, exdiputat provincial, es troba processat en un altre procediment, una de les peces del cas Imelsa en la qual s'han investigat contractacions presumptament irregulars en les empreses públiques d'Imelsa i Ciegsa.

Contador
colaboracio