Publicado 09/04/2021 18:53CET

Alletar estant vacunada amb Pfizer pot immunitzar al bebé segons un estudi

Investigadors de l'estudi LacCOVID
PARC SANITARI SANT JOAN DE DÉU

    BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

   Investigadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Barcelona han demostrat en l'estudi LacCOVID l'existència d'anticossos específics enfront del Covid-19 en la llet i la sang de dones lactants que han rebut la vacuna desenvolupada per Pfizer.

   La revista medRxiv ha publicat els resultats que "encoratgen a totes les dones lactants" que estan donant el pit a rebre vacunes basades en ARNm --com la de Pfizer-- sense interrompre l'alletament, ha informat en un comunicat aquest divendres.

   Han participat 32 professionals sanitàries del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que estan o han estat en la primera línia d'atenció, amb una mitjana d'edat de 37,8 anys i un temps mitjà de postpart de 18,7 mesos.

   De moment s'han publicat els resultats de les primeres 18 dones que han finalitzat el seguiment però l'estudi seguirà en marxa fins a completar el seguiment de les 32 dones participants.

   Els investigadors han destacat que aquests resultats obrin la porta al fet que la vacunació amb les noves vacunes ARNm contra el Covid-19 puguen tindre un "efecte protector" en bebés alletats, sense provocar efectes adversos ni en les mares ni en els fills.

Contador
colaboracio