Almenys 16 morts en un incendi provocat en un estudi anime de Kyoto

Publicado 18/7/2019 12:40:35CET

MADRID, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

Almenys 16 persones han mort i més de 30 han resultat ferides, diverses d'elles rescatades en situació de parada cardiorrespiratòria, com a conseqüència d'un incendi provocat en un estudi d'anime en la ciutat de Kyoto, segons ha informat la cadena de televisió local NHK.

En el moment en el qual va començar l'incendi, que va ser iniciat per un home que va tirar gasolina en l'edifici i li va calar foc, hi havia unes 70 persones dins de l'edifici, un immoble de tres plantes propietat de la productora Kyoto Animation.

L'autor de l'incendi està hospitalitzat i sota custòdia policial. Els bombers han aconseguit controlar les flames després d'estar treballant en l'edifici durant quasi cinc hores amb 30 camions autobombes. La Policia ha confirmat que el balanç s'eleva a 16 morts i ha advertit que la xifra podria augmentar perquè diverses persones han sigut rescatades en situació de parada cardiorrespiratòria.

La majoria de les persones rescatades en parada cardiorrespiratòria han sigut trobades en les escales de l'edifici. Els servicis d'emergències han traslladat més de 30 persones a un hospital pròxim per a rebre tractament mèdic.

El president de Kyoto Animation, Hidaeki Hatta, ha declarat la premsa que la seua productora ha rebut missatges de correu electrònic amb amenaces de mort en diverses ocasions i que cada vegada que s'ha rebut un d'aquests missatges s'ha posat en coneixement dels advocats de la firma.

"No diem que rebem missatges de protesta diàriament però hi ha hagut moltes amenaces de mort que han arribat per missatges de correu electrònic", ha assenyalat, segons informa la cadena de televisió local NHK.

colaboracio