1 de abril de 2020
 
Publicado 21/2/2020 18:39:54 +01:00CET

Almenys 250 persones en quarentena al nord d'Itàlia per l'amenaça de coronavirus

Dues persones passen amb els seus mòbils al costat d'una pintura d'una Gioconda amb un mòbil i una mascareta, obra del grafiter TVboy anomenada 'Mobile World Virus', en referència a la cancel·lació del Mobile World Congress a causa del coronavirus.
David Zorrakino - Europa Press

ROMA (ITÀLIA), 21 Feb. (DPA/EP) -

Almenys 250 persones s'han posat en quarentena i se'ls està fent proves per detectar el coronavirus al nord d'Itàlia, segons ha informat Giulio Gallera, comissionat de salut de la regió de la Llombardia, que ha explicat que, a més, han demanat a milers de residents de tres localitats que romanguen a sa casa mentre les autoritats s'esforcen a contenir el brot.

"Tenim al voltant de 250 persones en aïllament", ha explicat en una roda de premsa, en la qual s'ha instat els residents de les ciutats de Codogno, Castiglione d'Adda i Casalpusterlengo --amb més de 35.000 ciutadans en total-- a no eixir de casa per precaució.

Aquestes mesures es prenen en resposta als sis nous casos de coronavirus que s'han detectat a Codogno, una xicoteta ciutat a uns 60 quilòmetres al sud-est de Milà. "Cal aïllar immediatament les zones on es va desenvolupar el virus per contenir-lo", ha explicat el Comissionat de Protecció Civil de la Llombardia, Pietro Foroni.

"No hem d'estendre el pànic, però hem de fer entendre a la gent que les mesures que s'han pres són essencials pel bé de la comunitat", ha assenyalat el president de la Llombardia, Attilio Fontana. El ministre de Salut, Roberto Speranza, i el cap de l'Agència Nacional de Protecció Civil, Angelo Borrelli, han assistit aquesta vesprada a la Llombardia per mantenir una reunió de crisi amb les autoritats locals.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  El DAO de la Policía da positivo en Covid-19, como antes el de la Guardia Civil y Fernando Simón

 2. 2

  Aprobado un subsidio de 439 euros para temporales que queden en paro durante el estado de alarma

 3. 3

  Trece comunidades autónomas deciden aplazar a 2021 las oposiciones docentes previstas este año

 4. 4

  Einstein tenía razón sobre la luz, incluso a las más altas energías

 5. 5

  La OMS asegura que el Covid-19 no se transmite por el aire