Publicado 22/10/2020 18:36CET

Álvarez de Toledo confirma que volia l'abstenció del PP i alerta del risc de volar ponts amb votants de Vox

La diputada Cayetana Álvarez de Toledo ofereix una declaració pública en l'exterior del Congrés després de ser destituïda com portaveu parlamentària del Grup Popular. A Madrid a 17 d'agost de 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'exportaveu del Grup Popular en el Congrés Cayetana Álvarez de Toledo considera que el PP hauria d'haver optat per l'abstenció en la votació de la moció de censura de Vox contra el Govern de Pedro Sánchez i ha alertat del risc que el camí que ha obert Pablo Casado porte a una "voladura dels ponts" amb votants de Vox.

"Crec que el PP hauria d'haver-se abstingut en la moció de censura i ho he reiterat en la reunió del Grup Popular que el PP ha celebrat després del Ple", ha afirmat Álvarez de Toledo, qui retrau a la direcció del seu partit que eixa reunió s'haja produït a posteriori i no abans de votar la iniciativa de Vox.

Malgrat defendre públicament l'abstenció, Álvarez de Toledo ha seguit la disciplina de vot del partit i ha votat "no" juntament amb tot el grupo del PP, tal com ha anunciat Pablo Casado durant la seua intervenció. "He votat en contra per respecte a la decisió col·lectiva", ha aclarit després en un vídeo penjat en el seu blog 'CATilinarias", que ha arreplegat Europa Press.

CRITICA L'ATAC "AD HOMINEM" A ABASCAL

Álvarez de Toledo creu que el vot havia d'haver sigut abstenció per entendre que el PP "no havia d'avalar amb els seus vots la continuïtat de Pedro Sánchez en el Govern". Al seu entendre, eixa abstenció "reflecteix millor" la voluntat del PP de "reconstruir l'ample espai del constitucionalisme espanyol".

Encara que ha dit compartir la "vibrant" reivindicació del PP davant del populisme i al nacionalisme i la defensa de l'Espanya de la Transició, ha insistit que eixe discurs era "perfectament compatible" amb abstindre's. Açò sí, ha criticat la "impugnació ad hominen" de Santiago Abascal, una cosa que ha qualificat d'"injustícia i error".

DIU QUE ELLA NO VA DEMANAR LLIBERTAT DE VOT

Álvarez de Toledo ha retret a Casado que diguera abans del debat que "la decisió presa hui seria exclusivament seua" i que el vot en consciència no era aplicable a la moció perquè els Estatuts solament ho permeten quan afecten conviccions "ètiques, biomèdiques o religioses".

Sobre açò últim, ha reconegut que "és cert" que això és el que estableixen els Estatuts i ha recalcat que ella no va demanar eixa llibertat de vot sinó exercir la seua llibertat d'expressió, una cosa que, segons ha dit, seguirà exercint.

En aquest sentit, ha defès el dret que ha de tindre tot parlamentari a "participar en una deliberació transparent, profunda i pública" sobre els assumptes que afecten Espanya i el seu partit. "En aquest cas, eixa deliberació no ha existit", s'ha queixat.

Així, Álvarez de Toledo ha criticat --en declaracions a Europa Press-- que Casado no haja convocat els diputats abans de la votació de la moció de censura i ha subratllat que la llibertat i la lleialtat "són compatibles", de la mateixa manera que ho són la "deliberació i la disciplina".

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  David Prowse, el actor que interpretó a Darth Vader, muere a los 85 años

 2. 2

  La Tierra viaja más rápido y está más cerca del centro de la galaxia

 3. 3

  Júpiter y Saturno sobrevivirán al Sol expandido pero no saldrán ilesos

 4. 4

  Un hombre de 27 años recibe cuatro heridas por arma blanca junto a la estación de Cercanías de Asamblea

 5. 5

  10 errores históricos de la temporada 4 de The Crown