Álvaro Pérez 'El Bigotes', absolt en no quedar acreditat que entregara a Bárcenas 72.000€ en efectiu

Álvaro Pérez 'El Bigotes' en una imatge recent en el Congrés
Europa Press - Arxiu - Archivo
Publicado 24/5/2018 17:26:51CET

VALÈNCIA, 24 May. (EUROPA PRESS) -

El responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotes', ha sigut absolt per l'Audiència Nacional del delicte de suborn pel qual era acusat en els primers anys d'activitats de la trama Gürtel, en no considerar la sala acreditat que entregara a l'extresorer del PP Luis Bárcenas 72.000 euros en efectiu, segons es reflectia en una anotació --"AlvaroP. Deuda.xls"-- arreplegat en un pen drive del comptable José Luis Izquierdo.

Pérez al·legava que es tractava d'un préstec personal que li va fer un amic de Correa, de nom Luis, i la sala no descarta que puga ser així, i al·ludeix al "desastre" que era 'El Bigotes' en l'administració de comptes, com ell mateix va confessar i van confirmar en el juí Francisco Correa i Pablo Crespo, números 1 i 2 de la trama. Fiscalia Anticorrupció li demanava cinc anys i dos mesos de presó per suborn.

En la sentència, la sala assenyala que eixos 72.000 euros que les acusacions mantenien que el 2007 'El Bigotes' --encara que ja no ho porta-- va entregar a qui apareix amb el sobrenom de 'Luis el cabrón' no està acreditat que fóra Bárcenas, a qui també se li descarta el delicte de suborn. Així, assenyala que aquest és l'única ocasió en què s'associa el sobrenom de 'Luis el cabrón' amb Bárcenas.

Sobre este tema, la sala assenyala que no solament nega eixa entrega de diners Álvaro Pérez, sinó que també ho nega Francisco Correa, considerat el capitost de la trama i que ha sigut condemnat a 51 anys i 11 mesos de presó.

De fet, en relació amb eixa anotació, Correa va explicar en el juí que 'Luis el cabrón' no era Bárcenas sinó un amic seu i que eixa quantitat obeïx a un préstec que va fer aquesta persona --del mateix nom-- a "títol personal" a Pérez. En aquesta línia, va afirmar que va insistir contínuamente a Álvaro perquè liquidara eixe deute i, al final, la va liquidar amb les paraules: "Pren, açò és de Luis el cabrón", un sobrenom que no corresponia a l'extresorer i que li va posar El Bigotes al seu amic "en to afectuós".

L'anotació amb eixa quantitat apareixia en la seua 'caixa B' perquè va ser ell qui li va donar els diners a Álvaro Pérez perquè li l'entregara al seu amic. En aquesta mateixa línia va declarar sobre el deute pendent en el juí Pablo Crespo, condemnat a 37 anys i mig de presó, per referències.

colaboracio