AMPL.-Brugal.- Roque Moreno renúncia a l'acta d'edil i deixa els seus càrrecs públics després de les últimes infomacions

Actualizado 28/10/2010 16:25:33 CET

ALACANT, 28 Oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PSPV a l'Ajuntament d'Alacant i president del grup socialista a la Diputació alacantina, Roque Moreno, ha anunciat este dijous que renúncia a la seua acta d'edil, que deixa tots els seus càrrecs públics i tornarà a la Universitat.

Així ho ha indicat en una roda de premsa en la qual ha comparegut, després de la publicació d'un informe policial en què es revela que Moreno va mediar perquè l'empresari alacantí i màxim accionista de l'Hèrcules, Enrique Ortiz, contractara al fill del secretari de Política Municipal i Institucional de l'executiva local del PSPV, José Vicente Ronda.

L'informe policial, recollit en el sumari de l'operació 'Brugal', i a què ha tingut accés Europa Press, recull que diversos membres de la comissió de seguiment de l'Hèrcules CF de l'Ajuntament d'Alacant han demanat favors a Ortiz, imputat en la causa, qui negociava, per part seua, una transferència d'aprofitaments entre el sector de l'estadi de l'equip de fútbol 'José Rico Pérez' i els terrenys ubicats a la zona coneguda com La Condomina.

La dimissió de Moreno se suma a la decisió adoptada el passat 10 de setembre pel qual ha estat portaveu socialista a la Diputació d'Alacant, Antonio Amorós, que va deixar este càrrec arran de les informacions publicades en les que el seu nom apareixia vinculat al 'cas Brugal'.

Moreno, qui ha admés haver realitzat "una telefonada demanant un lloc de treball per a un company, que és un gran amic", ha sol·licitat "disculpes" per "este error", en primer lloc, a la "societat alacantina", ja que hi ha "molts casos dramàtics" de persones en atur "que requerixen igualtat d'oportunitats", i en segon lloc "als meus companys", que "desconeixien" l'existència d'esta conversa.

Alhora, l'exportaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Alacant, que continuarà com a secretari general del PSPV d'Alacant, ha indicat que la seua dimissió és "una decisió personal" perquè no es produïsca "una caça de bruixes cap al partit, la seua persona o la seua família".

A més, Moreno ha assegurat que està "tranquil" a l'aspecte "judicial", ja que no té cap altra relació amb el 'cas Brugal', al que ha afegit que "un polític ha d'assumir la seua responsabilitat", una cosa que ha exigit "a molts polítics del Partit Popular".

SUCCESSIÓ

El secretari del PSPV-PSOE d'Alacant ha indicat que portarà la seua decisió al comité executiu de l'agrupació local, que ha convocat amb urgència per a esta vesprada, a les 19.00 hores, on es farà efectiva i es tractarà el tema de qui serà el nou portaveu del grup a l'Ajuntament.

D'altra banda, Moreno, ha assenyalat, que la seua acta de regidor i de diputat a la Diputació s'ocuparà conforme ho indique l'ordre de les llistes.

"PETICIÓ CERTAMENT IRREGULAR"

L'informe policial apunta que "la petició de favor efectuada per Roque Moreno" és "certament irregular", més quan "l'esmentada persona forma part d'una comissió la qual va a decidir un tema tan rellevant i important per als interessos de l'empresari".

Enrique Ortiz, en un conversa amb una altra persona, apunta que el portaveu del PSPV mai l'havia demanat cap favor, per la qual cosa ara que s'ho ha demanat calia contractar a la persona proposta "urgentment". En este sentit, el mateix Moreno ha estat qui va proporcionar a l'empresari el contacte del fill del polític socialista.

A més, respecte a la rehabilitació, dies després de la conversa entre Moreno i el màxim accionista de l'Hèrcules CF, l'informe recull una altra xerrada telefònica entre tots dos, en què el portaveu socialista informa a l'empresari que este dia té una reunió de la comissió de l'Hèrcules. A més, l'edil li pregunta a Ortiz si té intenció d'assistir, al que ell respon que si va Moreno, ell va.

colaboracio