Anticorrupció demana 4 anys de presó per a Teddy Bautista i que indemnitze amb 30 milions la SGAE

Publicado 12/12/2019 12:15:17CET
El músic i actor teatral espanyol, líder del grup musical 'Els Canaris', Teddy Bautista, arriba a una Assemblea General Ordinària en l'Hotel Intercontinental de Madrid.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 4 anys de presó per un delicte d'administració deslleial i indemnització a favor de la SGAE de 29,8 milions d'euros per a qui va ser el seu president, Teddy Bautista, que serà jutjat per la gestió de l'anomenat projecte 'Arteria'.

D'acord a l'escrit d'acusació, 'Arteria', abans 'Iberautor', va ser un pas més en la complexa estructura societària que Bautista va promoure des de la seua presidència en la SGAE. Des d'aquesta societat es van realitzar inversions per damunt dels 259 milions d'euros dins i fora d'Espanya, especialment en la compra de teatres.

"No obstant la diversitat d'entitats involucrades en el 'Proyecto Arteria', l'acusat, amb la seua posició preponderant en totes elles, que no suposava més que una extensió de les seues enormes prerrogatives en totes i cadascuna de les que conformaven l'anomenat 'Grupo SGAE', va evitar la creació d'una autèntica estructura directiva ordenada i funcionalment responsabilitzada", diu Anticorrupció.

Considera que açò "va desembocar, com ja succeïa en la resta de l'organització, en una concentració i falta de rigor de les decisions personalistas que va escometre i que li eren sotmeses al seu criteri de forma asistemàtica pels qui per ell van ser situats en diversos òrgans i comités amb suposada participació en el 'Proyecto'".

colaboracio