Publicado 13/04/2021 18:46CET

Arranca amb més de 40 tallers la nova programació per a joves en els centres municipals de joventut

Centre Joventut Patraix
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA

   VALÈNCIA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València ofereix durant els mesos d'abril, maig i juny més de 40 tallers dirigits a l'ocupació del temps lliure de les persones joves "des d'una perspectiva educativa i formadora".

   Aquestes activitats, entre les quals destaquen la iniciació a la llengua de signes, tallers de teatre, reciclatge o la creació de videojocs, es desenvolupen principalment en els Centres Municipals de Joventut.

   Els tallers 'Apunta't' són activitats gratuïtes d'oci educatiu, de caràcter formatiu o de sensibilització sobre qüestions actuals. Segons la temàtica, estan dirigits joves d'entre 12 i 30 anys, i la major part d'ells tenen lloc en horari de vesprada, desenvolupant-se tant de manera presencial com a virtual.

   La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "les persones joves de la ciutat poden triar entre més de 40 activitats de temàtica molt diversa, com a tallers sobre creixement personal, formació, cultura, oci, idiomes, tecnologia, desenvolupament sostenible, gènere, salut i autocura".

   Entre les activitats oferides, destaquen les dedicades a l'aprenentatge d'aquarel·la, artesania, iniciació a la llengua de signes, hàbits saludables, habilitats socials i comunicatives, defensa personal, monitor de menjador escolar i manipulador d'aliments, així com tallers de teatre, de reciclatge, de plantes medicinals o de creació de bijuteria.

   A més, respecte a l'edició anterior, s'ofereixen novetats com el taller de Creació de videojocs amb Scrath, Street Danse, Dansa Ioga o cursos de fotografia. Les inscripcions d'algunes activitats ja estan obertes.

   Des del consistori recorden que els Centres Municipals de Joventut ofereixen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació.

   En ells, a més de prestar servicis d'informació juvenil des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos, tallers o jocs de taula, a més de disposar, alguns d'ells, de sales d'estudi i d'exposicions.

   "Anime a les persones jóvens que encara no coneguen aquests espais al fet que s'acosten per a utilitzar els seus servicis, participar de les seues activitats i inscriure's en els tallers 'Apunta't'", ha declarat Ibáñez.

PROPOSTES CIUTADANES

   Molts dels tallers sorgixen de les propostes que presenta la ciutadania (individualment, associacions, empreses, etc.) i, especialment, les persones joves, a través del projecte 'Finestra de Participació'.

   Amb açò, es vol reconéixer a la joventut el protagonisme que mereix en l'elaboració de l'oferta formativa i d'oci que des de l'administració es posa a la seua disposició.

   Les persones joves interessades a realitzar la inscripció poden fer-ho a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es , on trobaran tota la programació i la direcció de cada centre municipal.

Contador
colaboracio