Publicado 01/07/2022 18:54

Arranquen les preseleccions per a les falleres majors de València i corts d'honor de 2023

Preseleccions falleres
ARMANDO ROMERO (JUNTA CENTRAL FALLERA)

   VALÈNCIA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   Aquest cap de setmana comencen les preseleccions de les candidates a falleres majors de València i corts d'honor de 2023. La primera fase d'aquest procés que es desenvolupa per sectors fallers en els quals es divideix la ciutat s'inicia, en concret, aquest divendres i s'allargarà durant tot el mes de juliol.

   Així, arranca el procés per a triar a les màximes representants de les Falles de 2023, que succeiran en el càrrec a Nerea López i Carmen Martín. Durant les pròximes quatre setmanes, diferents emplaçaments de la ciutat de València, amb els jardins del Palau de la Música com a nucli central, acolliran aquests actes "carregats d'emoció" emmarcats en la programació de la Gran Fira de València.

   El primer sector que triarà les seues candidates serà Russafa B aquest mateix divendres. El dissabte serà el torn per a Algirós, La Seu-La Xerea-El Mercat i Botànic-La Petxina i el diumenge, per a la Saïdia i El Carme, ha detallat la Junta Central Fallera (JCF) en un comunicat.

   El cap de setmana del 8, 9 i 10 de juliol els protagonistes seran els sectors Pla del Remei-Gran Via, El Pilar-Sant Francesc, Russafa A, Patraix, Malva-rosa-Cabanyal-Beteró, Jesús i Poblats al Sud. Al següent, els dies 15, 16 i 17, seran els sectors Mislata, Quatre Carreres, La Roqueta-Arrancapins, Camins al Grau, Rascanya, Olivereta i la Creu Coberta.

   Finalment, els sectors Pla del Reial-Benimaclet, Benicalap-Campanar, Canyamelar-Grau-Natzaret, Quart de Poblet-Xirivella i Benimàmet-Burjassot-Beniferri completaran el cicle els dies 22, 23 i 24 de juliol.

   Uns dies després, les candidates se citaran a la Ciutat de l'Artista Faller en el 'Sopar de la Punxà', l'acte que simbolitza la 'punxà' de les flors de les diferents carrosses que l'endemà participaran en la Batalla de Flors. El sopar "reunirà centenars de fallers i falleres que acompanyaran durant la nit a les i els artistes fallers".

   Amb açò, es donarà pas a la següent fase de l'elecció, que tindrà com epicentre l'acte d'elecció de les falleres majors de València i corts d'honor de 2023 que acollirà, com és tradició, el pavelló de la Font de Sant Lluís, la 'Fonteta'.

colaboracio