A.Saudita/Turquia.- Pompeo es reuneix amb el rei Salman per a tractar la desaparició del periodista

Publicado 16/10/2018 13:02:28CET

RIAD, 16 Oct. (Reuters/EP) -

El secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, s'ha reunit aquest dimarts a Riad amb el rei Salman de l'Aràbia Saudita per a discutir expressament el cas del periodista Yamal Jashogi, desaparegut després d'entrar en el consolat saudita a Istanbul el 2 d'octubre.

El president nord-americà, Donald Trump, va confirmar el dilluns que havia parlat amb el monarca saudita, qui va negar que el seu país tinguera alguna cosa que veure en la desaparició del periodista, que col·laborava com a columnista amb el periòdic 'The Washington Post'.

Trump, que la setmana passada va amenaçar amb un "fort càstig" si es confirmava la implicació saudita, també va anunciar dilluns que Pompeo viatjaria "immediatament" a Riad, on el cap de la diplomàcia nord-americana ha aterrat aquest dimarts. A continuació, es desplaçarà Turquia.

"Espere que estigues còmode", li ha traslladat el monarca a Pompeo en la seua primera presa de contacte. El secretari d'Estat dels Estats Units ha respost: "gràcies per acceptar la meua visita en nom del president Trump". L'agenda del dia inclou també un sopar amb el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman.

colaboracio