Actualizado 10/01/2013 19:19

Associació Empresarial del Taxi i Unió Gremial pacten una jornada sense límit horari i descansar cada 2 dies

VALÈNCIA, 10 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Empresarial del Taxi i la Unió Gremial del Taxi de València han arribat a un acord este dijous per a establir una jornada amb llibertat per a treballar les 24 hores del dia i la implantació del sistema 'ABC', que consistix a treballar dos dies seguits i descansar el tercer, de dilluns a divendres.

Així ho ha explicat a Europa Press la presidenta de l'Associació Empresarial del Taxi, Sonia Viúdez, qui ha explicat que, amb la implantació d'estes mesures, "quedarien sense eixir al carrer cada dia 1.000 vehicles", en un moment en el qual l'oferta de taxis és superior a la demanda com a conseqüència de la crisi econòmica.

Alhora, ha manifestat que, entre les dos entitats, sumen 1.600 dels 2.000 taxistes afiliats de València i ha recalcat que "si la Conselleria d'Infraestructures vol en dos setmanes podrien entrar en vigor estes mesures", l'objectiu de les quals, ha afegit, és aconseguir una "regulació correcta".

"ALTERNATIVES" DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA

Per la seua banda, el president d'Unió Gremial, Santiago Fraile, ha assenyalat a Europa Press que les dos entitats han buscat "alternatives" després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia d'anul·lar l'ordre del Consell que regula el descans obligatori dels taxistes i la limitació diària en la prestació de servicis de taxis per no incloure l'informe del Consell Jurídic Consultiu (el recurs ha estat plantejat per l'Associació Empresarial).

En este sentit, ha comentat que la Conselleria els va transmetre que implantar un sistema regulador semblant al qual existia abans "portaria 7 u 8 mesos" i, tot i això, ha continuat, l'alternativa dels descansos setmanals i sense límit horari, proposta per Unió Gremial, es podria posar en vigor amb immediatesa. "Si no anem a augmentar els ingressos, almenys rebaixarem les despeses amb la retirada de vehicles dels carrers", ha argumentat.

colaboracio