Publicado 27/06/2022 13:24

Augmenten a 1.200 els morts pel terratrèmol a l'est de l'Afganistan, inclosos més de 150 xiquets

Danys materials a causa d'un terratrèmol en la província de Paktika, en l'est de l'Afganistan
SAIFURAHMAN SAFI / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

   MADRID, 27 juny (EUROPA PRESS) -

   El balanç de morts a causa del terratrèmol registrat la setmana passada a l'est de l'Afganistan ha ascendit a 1.200, segons han indicat les autoritats, una xifra entre la qual figuren més de 150 xiquets, tal com ha assenyalat Nacions Unides.

   L'Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA) ha manifestat que almenys 155 xiquets han mort i prop de 250 han resultat ferits a causa del sisme, amb el 86 per cent de les víctimes mortals en el districte de Giyan, a la província de Paktika.

   L'organisme ha indicat a més que prop de 1.900 habitatges van quedar destruïdes en els districtes de Giyan, Barmal --en Paktika-- i Spera, en Jost, mentre que "molts més" haurien patit danys materials extensos i "estan en risc de col·lapse".

   Així mateix, un total de set escoles han patit danys materials, mentre que s'han entregat prop de mil tendes de campanya a les zones afectades per a fer front a la falta de refugi per als damnificats.

   "Segueixen existint múltiples desafiaments logístics, inclosos uns canals de comunicació limitats com a resultat de la caiguda de les xarxes de telefonia mòbil en Paktika i Jost i la roïna condició de les carreteres en el districte de Spera", ha manifestat.

   Per la seua banda, el secretari general adjunt de l'ONU per a Assumptes Humanitaris, Martin Griffiths, va anunciar el dissabte l'entrega de deu milions de dòlars (al voltant de 9,5 milions d'euros) del Fons Central per a l'Acció en Casos d'Emergència (CERF) "per a ajudar amb la resposta immediata al sisme".

colaboracio