Publicado 13/05/2022 18:53

La baixa per menstruació estarà en la llei de l'avortament: serà assumida per l'Estat i no exigirà mínim de cotització

Archivo - Arxiu - Menstruació
AGENCIA ID - Archivo

   MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

   La baixa per menstruació dolorosa estarà en l'avantprojecte de la llei de l'avortament que el Govern té previst aprovar en el Consell de Ministres del pròxim dimarts, segons han informat a Europa Press aquest divendres fonts del Govern.

   Les mateixes fonts han indicat que es tractarà d'una incapacitat temporal assumida per la Seguretat Social des del primer dia, per la qual cosa no suposarà cap cost per a les empreses.

   A més, no exigirà, com sí es fa amb altres incapacitats temporals comunes, cap temps mínim cotitzat, ni s'establirà un nombre de dies, sinó que seran els que necessite cada dona.

   La pròpia secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, ja havia avançat que aquesta mesura estaria en la norma. Ho va fer en declaracions als mitjans des de Palma de Mallorca, on s'ha reunit aquest divendres amb la consellera balear de Presidència.

   Rodríguez ha explicat que aquesta mesura situarà Espanya en "l'avantguarda" dels drets de salut i reproductius i ha reivindicat que el dret laboral "no pot ser neutre al gènere".

   El Govern es posa, així, d'acord en un tema que estava encara negociant aquesta mateixa setmana, segons va explicar aquest dimecres el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

   El ministre va explicar que estava treballant amb Igualtat per a buscar un "equilibri" per a reforçar la seua "protecció" en aquests casos i fer-ho compatible amb que no es veja "entorpida" la participació "plena" de la dona en el mercat de treball.

Contador