Publicado 3/6/2020 17:39:06 +02:00CET

Baldoví diu 'no' a Sánchez perquè "negocia amb tots menys amb els valencians"

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, des de la tribuna de l'hemicicle
Alberto di Lolli/POOL - Europa Press

Sánchez diu que "no entén" la posició de la coalició quan l'Executiu ha creat el Fons No Reemborsable per a les comunitats

MADRID/VALÈNCIA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha manifestat aquest dimecres en el Ple el seu rebuig a la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma en considerar que segueixen sense atendre's les seues demandes de finançament per a la seua comunitat, ja que el Govern de coalició "negocia amb tots menys amb els valencians".

Segons ha explicat, han passat dos anys de la moció de censura que va portar Pedro Sánchez a la Moncloa i la Comunitat Valenciana segueix sense finançament, ja que només li queden recursos fins al 31 d'agost per a pagar sanitat, i a partir d'ací haurà de recórrer a un préstecs per a pagar al seu personal sanitari.

"Així estàvem al juny del 2018 i seguim així dos anys després, i quan demanem recursos al seu Govern, sempre ens diuen que 'no toca' --s'ha queixat--. Votem no perquè ens obliguen, perquè escolten i pacten amb tots menys amb els valencians".

Segons ha explicat, la seua última proposta d'aprofitar el fons autonòmic contra la Covid 19 per a ajudar les comunitats més infrafinançades era "molt raonable" i hauria sigut "el just en un Govern progressista". "Però la seua resposta sempre és no", ha postil·lat, recordant que, en canvi, concedeixen al PNB la gestió de l'Ingrés Mínim Vital a Euskadi i Navarra.

"LA PORTA SEMPRE SEGUIRÀ OBERTA"

Malgrat el vot en contra d'aquest dimecres, Baldoví ha recordat que la seua formació va donar el seu suport a la investidura de Sánchez i que "la porta sempre seguirà oberta" per a arribar a acords. Açò sí, és el president qui "ho té en la seua mà".

Per la seua banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha dirigit a Joan Baldoví per a dir que no comprèn la negativa de la coalició vinculada a l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana quan precisament el Govern ha oferit a les comunitats un fons no reemborsable de 16.000 milions d'euros per a ajudar les autonomies a finançar, entre altres coses, la despesa sanitària en la qual han incorregut pel coronavirus.

Contador
colaboracio