Publicado 19/04/2021 18:24CET

Barceló destaca "l'agilitat" de la vacunació massiva que permetrà inocular 185.000 dosi aquesta setmana

Diverses persones arriben per a ser vacunats en el primer dia de la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana, a 19 d'abril de 2021, en la Ciutat de les Arts i els Ciències, València, Comunitat Valenciana, (Espanya).
Rober Solsona - Europa Press

    VALÈNCIA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha destacat que la primera jornada de vacunació massiva en la Comnitat Valenciana està transcorrent amb "normalitat" i a "bon ritme i de forma àgil", la qual cosa permetrà que aquesta setmana s'administren 185.000 dosi a la Comunitat Valenciana al llarg de tots els punts i centres de salut habilitats.

   Aquest dilluns s'han obert els quatre 'vacunòdroms' disposats en les tres províncies, així com els 18 punts de vacunació específics i els consultoris de les 48 Zones de Salut Bàsiques dels diferents Departaments de Salut per a vacunar a la població valenciana enfront del coronavirus.

   Sobre este tema, ha destscado que aquesta primera jornada de vacunació ha transcorregut amb "total normalitat". "Hui és un gran dia per a la societat valenciana, un dia històric, perquè seguim avançant en la immunització enfront del coronavirus i, entre tots, aconseguirem posar fi a aquesta pandèmia", ha recalcat.

   En eixe sentit, ha mostrat el seu agraïment als professionals i el personal que forma part dels equips de vacunació "perquè des del principi han mostrat una gran professionalitat, i estan treballant de forma incessant perquè tot el procés de vacunació transcórrega de forma àgil i eficient".

   La previsió és que s'administren més de 30.000 dosi aquesta setmana en els quatre grans punts de vacunació que han arrancat hui la seua activitat: 11.400 en la Ciutat de les Arts i els Ciències de València; 7.100 en la Ciutat de la Llum d'Alacant; 6.700 en la Institució Firal Alacantina d'Elx; i 4.900 en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

   En total, aquesta setmana se'n van a administrar 185.000 dosi al llarg de tots els punts i centres de salut habilitats. En concret, 68.000 són primeres dosis per a persones de 70 a 79 anys, un segment d'edat que també rebrà 55.000 segones dosis. A més, se'n van a administrar 16.000 vacunes a segones dosis de majors de 80 anys i grans dependents, 40.000 al grup d'entre 60 i 65 anys i 6.000 a altres col·lectius.

Contador
colaboracio