Publicado 22/10/2021 18:24CET

Batet executa la sentència del Tribunal Suprem i comunica a Alberto Rodríguez la pèrdua de la seua acta de diputat

    MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha decidit executar la sentència del Tribunal Suprem que condemna al diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez a la inhabilitació especial per a l'exercici del dret de sufragi passiu i ha comunicat al condemnat la pèrdua del seu escó.

   Segons han informat fonts de la Presidència de la Cambra, Batet ha comunicat a Rodríguez l'ofici del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, pel qual es dona trasllat de la sentència de la sala segona, que comporta la pèrdua de la seua condició de diputat, i de l'acte pel qual es disposa la seua execució.

   El Suprem va condemnar a Rodríguez per un delicte d'atemptat a un agent de l'autoritat a una pena d'un mes i mig de presó, substituïda en la resolució per una multa de 540 euros, i una altra accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el mateix temps.

   Precisament eixa substitució de la pena de presó per una sanció --que a més el diputat condemnat ja ha pagat-- és el que van esgrimir els lletrats del Congrés en l'informe que van redactar sobre aquest cas, on concloïen que la sentència del Suprem no havia de tindre efectes extra penals.

colaboracio