Publicado 26/10/2021 18:31CET

BBVA i CGT es veuen demà als tribunals per l'ERO a Espanya

Archivo - Arxiu- Treballadors  BBVA es concentren a Valladolid davant les oficines de l'entitat.
EUROPA PRESS. - Archivo

   MADRID, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Audiència Nacional celebrarà aquest dimecres un juí sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que BBVA està executant per a quasi 3.000 empleats a Espanya.

   El banc va aconseguir un acord sobre el procés d'acomiadament col·lectiu amb les seccions sindicals CCOO, UGT i ACB, que representen un 72,69% dels membres de comités d'empresa i delegats de personal en l'àmbit d'afectació de l'acomiadament.

   Les parts van acordar un ERO per a 2.935 treballadors, dels quals 2.177 procedeixen de la xarxa d'oficines i 758 són de serveis centrals i estructures intermèdies. Al finals de setembre, s'havien materialitzat ja 1.700 eixides.

   No obstant açò, CGT no va subscriure l'ERO i va decidir, després de consultar a la seua afiliació, acudir als tribunals per a tractar d'impugnar l'ERO.

   CGT, tercer sindicat en representativitat en BBVA, critica que el banc esgrimisca arguments econòmics i productius per a justificar acomiadaments, mentre presenta "beneficis astronòmics" i segueix repartint dividends.

   En la vista que se celebrarà aquest dimecres, 27 d'octubre, en l'Audiència Nacional, representants del banc i del sindicat exposaran els seus arguments i el jutge decidirà si avala o no l'acomiadament col·lectiu que està duent a terme BBVA.

colaboracio