Bellés retrata dones reals com a deesses en la façana del Mercat Central de Castelló convertida en llenç

Publicado 11/7/2019 14:03:31CET
AYUNTAMIENTO

CASTELLÓ, 11 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha inaugurat la nova exposició de l'artista visual Sara Bellés, situada en la façana del Mercat Central de la plaça Santa Clara. La mostra d'esbossos, anotacions i dibuixos conforma l'exposició fotogràfica denominada 'Deesses interiors', que es podrà visitar des de el 11 de juliol fins al 7 d'octubre.

"Una vegada més la façana del Mercat Central es converteix en un llenç on diferents artistes amb un vincle amb el nostre poble han plasmat el seu talent en la façana de l'edifici emblemàtic de Castelló", ha apuntat Ruiz, qui ha dit que ara és el torn de Sara Bellés i "la seua mirada des d'un punt feminista, social i polític".

La mostra retrata deesses i figures mitològiques representades per dones reals i empoderades. L'artista ha buscat en aquestes deesses un patró per a sentir-se identificada i reflexiona sobre els mites de les mateixes i sobre com han influït en ells les societats patriarcals, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

En definitiva, es tracta d'una obra amb un "fort component" de reflexió social i política que continua amb l'estil de Bellés, que treballa constantment el tema d'identitat personal, la seua cerca i construcció, sempre a través del feminisme com a base.

L'artista creu en l'art com una "ferramenta d'acció" i així ho demostra a través dels temes socials i compromesos sobre els quals versa la seua obra. El retrat és una de les seues peces més característiques, encara que també es poden trobar algunes referències metafòriques a plantes o animals.

colaboracio